Toekomstbestendig verwarmen

Geplaatst op 14 september 2021 door Redactie

De stap naar een compleet energie neutrale woning is voor veel nog mensen groot. Zo pak je het aan!

Stap 1. Isolatie

Denk aan dak-, spouwmuur- en vloerisolatie, het vervangen van enkelglas voor triple glas en tochtstrippen. Alle andere maatregelen werken overigens pas optimaal in een goed geïsoleerde woning. Begin dus met isoleren.

Stap 2. Hr-ketel en lage temperatuur verwarming

Een Hr-ketel is efficiënter en verbruikt minder gas. Het rendement van deze ketels is wel 90% hoger dan dat van cv-ketels. In combinatie met de Low-H2O radiatoren van Jaga, zoals de Strada, kun je de ketel al op de laagste watertemperatuur laten werken.

Stap 3. Warmtepomp

Na bovenstaande stappen kan er nu op elk gewenst moment omgeschakeld worden naar een installatie met een warmtepomp. Er hoeft niets aan de radiatoren, warmtedistributie of leidingen te wijzigen. Het enige wat er toegevoegd wordt is het Dynamic Boost Hybrid (DBH) systeem van Jaga. Het DBH-systeem is speciaal ontwikkeld om het vermogen te verhogen. Ook zorgt het systeem ervoor dat de radiatoren niet-condenserend kunnen koelen tegen een zeer laag energieverbruik. Deze DBH-upgrade is de eenvoudigste weg naar een emissievrije warmtepompinstallatie voor verwarmen én koelen.