Toekomstbestendig en 100% veilig!

Geplaatst op 19 juli 2018 door Redactie

Een woningbouwcorporatie dient zorg te dragen voor regelmatig onderhoud aan haar woningen en appartementen. En dat geldt uiteraard ook voor cv-installaties en specifieker de rookgasafvoeren.
Periodieke controles zijn een absolute noodzaak om ongelukken te voorkomen en de veiligheid van de bewoners te waarborgen. Bij een onderhoudscheck van het appartementcomplex voor ouderen aan de Spireastraat in Kerkrade stelde medewerkers van totaalinstallateur A. Ploem en Zn. B.V. vast dat enkele rookgasafvoeren niet optimaal meer functioneerde. Vervangen dus, aangezien je geen enkel risico wil lopen. Maar hoe en met welk systeem? Overleg tussen Ploem en de woningcorporatie Heemwonen leidde ertoe dat werd gekozen voor de rookgasafvoeren van Cox Geelen, een vooraanstaande fabrikant die rookgasafvoersystemen en ventilatieproducten ontwikkelt en produceert. Er gebeuren nog steeds teveel ongelukken als het gaat om koolmonoxide. Niet nodig als gekozen wordt voor het systeem van Cox Geelen.

Veilig en een minimum aan overlast

Cox Geelen ontwikkelde het CoxHYBRID® CLV PP systeem. Innovatief met als belangrijkste voordelen: een optimale veiligheid voor de bewoners, werkzaamheden die de overlast tot een minimum reduceren en last but not least een systeem waarbij de kosten inzichtelijk en beheersbaar zijn en blijven, ook op de lange termijn. Paul Wierts, calculator bij Ploem, is niet alleen bijzonder goed te spreken over het nieuwe systeem maar ook over de manier waarop er met Cox Geelen wordt samengewerkt. “We kennen Cox Geelen natuurlijk al langer en het is goed om vast te stellen dat deze fabrikant goed luistert naar mensen uit de praktijk en daar vervolgens ook concreet wat mee doet. Op grond van de praktijk systemen waar nodig en mogelijk aanpassen en bijstellen. Om samen tot het maximale rendement te komen. Dat werkt positief voor de fabrikant, maar zeker ook voor ons en natuurlijk voor de opdrachtgever en de eindgebruikers. De betrokkenheid is groot.”

Prettig

Bij de vervanging van het bestaande CLV systeem bij dit complex wordt CoxHYBRID® geïnstalleerd in de aanwezige kanalen voor de mechanische ventilatie en de ventilatie wordt omgebouwd naar de bestaande CLV kanalen. Er vind dus een omwisseling plaats. Met als groot voordeel dat er niets gesloopt hoeft te worden. “Helemaal geen gehak en geen gebreek. Dus op alle fronten tijdwinst en een enorme kostenbesparing. Bovendien kunnen we de klus binnen een dag klaren, we pakken dan een strang met vier appartementen. Wel zo prettig voor de bewoners.“ Wierts wijst op nog een belangrijk voordeel. “Zo’n afvoersysteem gaat in principe een ketelleven lang mee. Vervanging is vervolgens een fluitje van een cent. Alles zit er immers al in en de onderdelen die vervangen worden zijn honderd procent recyclebaar.”

Totaalinstallateur Ploem

Ploem is een totaalinstallateur met 70 medewerkers. Het werkgebied strekt zich uit tot Midden Limburg. Gespecialiseerd in renovatie en onderhoud. Luc Ploum, uitvoerder: “De kracht van ons bedrijf zit hem vooral in de breedte. Up to date blijven en zorgen dat de kwaliteit niet ter discussie staat. Het is dan ook niet voor niets dat we een groot vast klantenbestand hebben, met daarbij klanten en opdrachtgevers waar we al meer dan dertig jaar over de vloer komen. Natuurlijk heb je wel eens ergens een probleem, maar dat lossen we op. Altijd.” Ploum is optimistisch over de toekomst. “Kijk, onderhoud blijft altijd nodig. Maar het gaat er ook om dat je op het gebied van verduurzaming en energiegebruik blijft innoveren.”

Praktijk

Het door Cox Geelen ontwikkelde CoxHYBRID® systeem wordt steeds vaker toegepast bij het vervangen van rookgasafvoeren. Niet zo vreemd. Immers: je kunt een prachtig systeem ontwikkelen … uiteindelijk moet de praktijk uitwijzen of het echt werkt en dat resultaat oplevert dat je ervan verwacht. Bij CoxHYBRID® kan die vraag volmondig met ja worden beantwoord.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement