Thermisch verzinkt bevestigingsmateriaal voor een veeleisende omgeving

Geplaatst op 28 mei 2018 door Redactie

Müpro heeft bij de nieuwbouw van zwembad Spoorkamp in Nijkerk al het bevestigingsmateriaal voor W, E en luchtbehandeling geleverd. Door de jarenlange ervaring bij veeleisende omgevingen zoals bij zwembaden heeft Müpro kijk op wat er allemaal nodig is om leidingen en luchtkanalen veilig en duurzaam te bevestigen. „Dit project is bijzonder omdat er veel verschillende type bevestigingsmateriaal nodig waren”, zegt Edwin Slobben, verkoopleider Müpro Nederland.

„We hebben wel projecten gehad, waar we konden zeggen dat we zoveel kilometer van bepaalde systeemrails of een bepaald aantal beugels hebben gebruikt”, zegt Edwin Slobben. „Het gaat bij dit project om de diversiteit. We hebben hier bijna ons hele gamma aan thermisch verzinkte producten van bevestigingsmaterialen voor de complete bevestiging van leidingsystemen kunnen gebruiken. Dat maakt dit project leuk. We hebben alle verankeringen met toebehoren voor het complete project geleverd. Alle schroefbuisklemmen tot en met 400mm met Dämmgulast geel inlage voor maximale geluidsontkoppeling en trillingen, MPC systeemrails 38/40 en 40/60 om leidingen en luchtkanalen te bevestigen, montagehoeken om constructies te maken. Ons hele gamma aan thermisch verzinkt materiaal hebben we bij dit project uit voorraad geleverd.”

Thermisch verzinkt tot het uiterste doorgevoerd

Müpro heeft hoofdzakelijk thermisch verzinkte producten gebruikt in dit project. „Voor zwembaden moet het materiaal aan bepaalde eisen voldoen, geeft Slobben aan. „Bij dit zwembad was ook de eis dat al het bevestigingsmateriaal thermisch verzinkt moest zijn. Dat is tot het uiterste doorgevoerd. Alleen in de kruipruimte is roestvast staal gebruikt, dit was op verzoek. De thermische verzinking van ons materiaal is dikker dan de wettelijke eis.”

Müpro synoniem aan zwembad

Wie zwembad zegt, zegt Müpro. Dit bedrijf heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bevestigingsmateriaal in zwembaden. „Als installateurs ons aangeven wat de eisen en wensen zijn, dan kunnen wij een afgestemd advies geven”, zegt Slobben. „We hebben alle technische kennis in huis waardoor wij de installateur goed kunnen adviseren. We hebben producten die voldoen aan de wettelijke eisen voor verzinking en richtlijnen voor montage. Door de toegepaste dikte van zinklaag bij Müpro weten we dat we over de minimale eisen gaan. We zijn als Müpro specialist in bevestiging en geluidsdempingsystemen bij diverse projecten.” „De diversiteit van dit zwembad maakt dit project zo leuk”, geeft John Kobus, vertegenwoordiger Müpro aan. „We hebben voor elk project geschikte toepassingen, of het nu een zwembad, een ziekenhuis, een kantoor of elk ander project is.”

Invloed van de omgeving

Corrosie bescherming is sowieso een thema. „Je moet rekening houden met de invloed van de omgeving”, zegt Kobus. „Wij als Müpro vinden dat we daar kennis over moeten hebben. De klant vraagt ons wat hij het beste kan doen. Dit is heel afhankelijk van de omgeving en eisen. Bij een zeeklimaat of hier in Nijkerk is de invloed heel anders. Er is in Nederland veel aandacht voor zwembaden. Maar het thema corrosiebescherming kom je in veel situaties tegen, zowel binnen als buiten. De eisen verschillen net als de oplossingen die geschikt zijn. Voor deze hele thematiek en corrosiebescherming heeft Müpro een oplossing.”

Alle ophangingen voor elke discipline

„Dit is een leuk project voor de installateur en voor ons”, vertelt Slobben. „De diversiteit maakt het speciaal. Alle disciplines, W, E en luchtbehandeling hebben we in huis en die kunnen we allemaal met elkaar verenigen. We hebben veel samengewerkt. In een vroeg stadium hebben we al contact en overleg gehad met de installateur om alles perfect op elkaar af te stemmen. Ze hebben bewust voor ons gekozen omdat wij voor alle disciplines materialen hebben. Daardoor kunnen wij ook goed inspringen op hun behoeften. Omdat wij alle materialen verzorgen, weten we ook zeker dat alles op elkaar aansluit, zodat er altijd doorgebouwd kan worden, de modulaire bouw. Op deze manier kunnen we de installateur ontzorgen en assisteren.”

Veeleisende omgevingen

Müpro werkt wereldwijd en is naast een specialist voor utiliteitsbouw ook gespecialiseerd in bevestigingsoplossingen in aardbevingsgebieden, tunnels, de maritieme sector en industrie . „We weten bijvoorbeeld precies welk type systeemrails het beste toegepast kan worden”, vertelt Kobus. „We doen onder meer railberekeningen. Bij veeleisende omgevingen, bijvoorbeeld aardbevingsgebieden, hebben we te maken met aanvullende eisen qua railberekening. We berekenen welk type rail toegepast moet worden op basis van zowel de puntbelasting als een verdeelde belasting. Zo weten we ook welke belasting er op de verankeringspunten komen en kunnen wij ook het juiste advies geven voor de verankering. Het alleen leveren van producten is niet zo moeilijk. Het maken van de juiste berekeningen en de juiste documenten en certificaten overhandigen, dat is onze meerwaarde met betrekking tot ons advies. Naast systeemrails met galvanisch en thermische verzinking heeft Müpro ook systeemrails met MÜPROtect oppervlaktebehandeling voor corrosieve atmosferen. Op MÜPROtect systeemrails kunnen wij tot 25 jaar garantie geven op functionaliteit.”

Eigen productie en levering op maat

Müpro heeft een eigen productontwikkeling en productie in Duitsland. Dat is zeker een voordeel als er een specifiek onderdeel nodig is. In een eigen fabriek is bijvoorbeeld een afwijkende schroefbuisklem op diameter of uitvoering te produceren. Dat is het voordeel van een eigen productielijn. Vertegenwoordiger John Kobus werkt voornamelijk in de regio Gelderland. „Waar nodig geven we advies en ondersteuning”, zegt hij. „We komen bij de klant op kantoor of op een bouwlocatie om de situatie ter plekke te bekijken. Als er vragen zijn, dan kunnen we die ook meteen op locatie oplossen. We zijn sinds de start in april 2017 bij dit project betrokken. Van tevoren hebben we al met de installateur besproken waar we eventueel tegenaan kunnen lopen. Voordat de eerste spade in de grond gezet werd, was voor ons al duidelijk wat er gebeuren moest. Bij dit project was er onder andere een uitdaging in de schacht met luchtkanalen. Het is ons dagelijks werk om dit soort zaken op te lossen. We begeleiden het hele traject, van ontwikkeling, fabricage tot levering. We staan altijd klaar voor een uitgebreid advies en services. We helpen mee met technische ontwerpen en we begeleiden het project op de bouwplaats. We voeren onder meer naar wens van de klant voormontage van modules uit. Via speciale verpakkingen en leveringen of kostenbesparende opslagmogelijkheden op locatie maar ook snelle montage, komen we de klant tegemoet.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement