ThermaNext, de nieuwe naam van Thermagas

Geplaatst op 05 december 2019 door Redactie

Energietransitie, het woord duikt overal op en je kunt de krant niet open slaan of het gaat er over. Ook voor de toeleveringsbedrijven voor de installatiebranche heeft de energietransitie consequenties en daarom zijn we op bezoek bij Dirk Muller en Bert van Loenen; beiden directeur van ThermaNext uit Lelystad. ThermaNext zult u misschien denken “nooit van gehoord”, maar dat gaat vanaf nu veranderen. ThermaNext is namelijk de nieuwe naam van het meer dan 50 jaar bestaande Thermagas.

We spreken af op een projectlocatie in Amsterdam, het ‘Fons Vitae lyceum’, waar ThermaNext een droogbouw vloerverwarmingssysteem realiseert.

Waarom deze naamsverandering?

Dat is niet zo’n moeilijke vraag volgens Bert van Loenen. “Toen meer dan 50 jaar geleden de gaswinning in Nederland op gang kwam, is Thermagas opgericht. Hoewel Thermagas groot en bekend is geworden met gasgestookte installaties, is meer en meer het accent komen te liggen op energiezuinige klimaatvloeren (vloerverwarming en vloerkoeling). Nu ook Nederland van het gas af gaat, vinden wij dat de naam Thermagas niet langer past bij ons leveringsprogramma. Met onze nieuwe naam ThermaNext zetten we de ‘next’ step en zijn wij helemaal klaar voor de energietransitie en een duurzame toekomst.”

Wat zijn de specialiteiten van ThermaNext?

ThermaNext is bij uitstek dé specialist in klimaatvloeren volgens Dirk Muller. “Het ontwerpen, leveren en monteren van maatwerk klimaatvloeren (in de volksmond vloerverwarming en vloerkoeling) en het ontzorgen van de installateur is de belangrijkste kracht van ons bedrijf. Wij zijn goed in nieuwbouw, maar hebben ook veel renovatieprojecten onder handen. Het ontwerpen en installeren van klimaatvloeren vereist een integrale aanpak en visie, die binnen het team van ThermaNext breed wordt gedragen.

“Met onze nieuwe naam ThermaNext zetten we de ‘next’ step en zijn wij helemaal klaar voor de energietransitie en een duurzame toekomst.”

Stuk voor stuk kunnen de teamleden van ThermaNext bouwen op jarenlange ervaring op het gebied van klimaatvloeren. Er is veel expertise in huis, waardoor een samenwerking met ThermaNext voor de installateur van enorme meerwaarde kan zijn in het huidige complexe bouwproces.” Muller vervolgt “Maatwerk is in de huidige tijd van energietransities noodzakelijk om zo voor elk project de meest optimale klimaatvloer te realiseren. Door de ‘slimme’ aanpak kan ThermaNext het meest optimale systeem bieden, met het hoogst mogelijke resultaat op het gebied van energie efficiency, kosten en comfort.”
Bert van Loenen vult aan “We zijn sterk in woningbouw en slim in utiliteit en bovendien uniek in prefab en modulebouw!”

Sterk in woningbouw, slim in utiliteit

Volgens Dirk Muller is ThermaNext een kenniscentrum op het gebied van klimaatvloeren. Samen met zorgvuldig geselecteerde partners worden concepten ontwikkeld, die bij gezamenlijke toepassing een optimaal rendement en comfort geven. “Daarom is onze inbreng en ‘knowhow’ als het gaat over het klimatiseren van een gebouw van absolute meerwaarde binnen het complete bouwproces. Een voorbeeld hiervan zijn onze prefab concepten, die met name in de woningbouw grote voordelen kunnen opleveren in het optimaliseren van het bouwproces. Ook worden op dit moment concepten ontwikkeld samen met fabrikanten van betonvloeren, met als doel zoveel mogelijk al in de fabriek prefab te doen. Dit betekent minder handjes op de bouwplaats en uiteindelijk resulteert dit in lagere kosten” legt Dirk Muller uit.

"Er is veel expertise in huis, waardoor een samenwerking met ThermaNext voor de installateur van enorme meerwaarde kan zijn in het huidige complexe bouwproces.”

“Ook voor utiliteitsprojecten hebben we ‘slimme’ oplossingen” vult Van Loenen aan. “Wij zijn bijvoorbeeld op dit moment bezig met diverse distributiecentra en grote magazijnen, waarvoor we samen met onze opdrachtgever een zeer speciale industriële klimaatvloer hebben ontwikkeld. Deze is in Nederland nog nooit op deze manier gemaakt! Wij zijn er van overtuigd dat dit systeem voor grote magazijnen en distributiecentra uniek is. ThermaNext staat voor ‘the Next step’ met innovatieve nieuwe systeemontwerpen!”

Wat is er speciaal aan het project waar we nu zijn?

Het uit de jaren twintig van de vorige eeuw stammende gebouw van het Amsterdamse Fons Vitae lyceum zou in de zomer van 2017 worden opgeknapt. Tot er bij de werkzaamheden brand uitbrak en een deel van het gebouw werd verwoest. Dat was aanleiding voor een rigoureuze vernieuwbouw, waarbij duurzaamheid en gasloos bouwen alle aandacht krijgen. Het is een ingewikkeld renovatieproject waarvoor ThermaNext is gevraagd mee te denken met het ontwerp.

“In samenwerking met onze opdrachtgever zijn we uiteindelijk uitgekomen op een droogbouw klimaatvloer en enkele ruimtes zijn uitgevoerd met andere renovatiesystemen. Het is een interessant maar complex project van ruim 4.000 m2 vloerverwarming en vloerkoeling met veel speciale details. Eigenlijk een project dat op het lijf is geschreven van ThermaNext” vervolgt Van Loenen. “Hier zijn we goed in!”

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement