THERMA V Hydrosplit lucht-water warmtepompsysteem is aangesloten op één enkele waterleiding

Geplaatst op 29 december 2021 door Redactie

LG Electronics (LG) introduceert de nieuwe THERMA V Hydrosplit lucht-water warmtepomp. Deze oplossing voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en kan zorgen voor verkoeling, verwarming en warm tapwater via één enkele waterleiding. De LG THERMA V Hydrosplit is eenvoudig te installeren en bespaart extra ruimte. Dit terwijl dezelfde hoogwaardige prestaties van de THERMA V-lijn worden geleverd.

De LG THERMA V Hydrosplit is een type lucht-water warmtepompsysteem (AWHP) dat lucht als warmtebron gebruikt. Het bestaat uit een binnendeel en een apart buitendeel met ingebouwde platenwarmtewisselaars (PHEX). Deze zijn enkel verbonden door een waterleiding. Hierdoor bestaat er geen risico dat koudemiddelen de woonruimte in lekken. Dat maakt de THERMA V Hydrosplit een uiterst veilige keuze voor particulier gebruik.

Met behulp van LG's R1-compressor biedt de THERMA V Hydrosplit krachtige en betrouwbare verwarming in huis. Het systeem werkt probleemloos tot -25 graden Celsius en levert een maximale waterafgiftetemperatuur van 65 graden Celsius. Daarnaast gebruikt LG het milieuvriendelijke R32-koudemiddel met een laag aardopwarmingsvermogen (GWP) van 675. Ook kan het lucht-water warmtepompsysteem gecombineerd worden met een zonneboiler, waardoor de impact op het milieu nog verder wordt verlaagd.