Textielkanalen enthousiasmeren atleten in Covent Garden, Londen

Geplaatst op 15 mei 2020 door Redactie

Fitness First is 's werelds op één na grootste fitnessketen met 350 centra en 870.000 leden wereldwijd. Hun studio in Covent Garden in Londen had problemen met het binnenklimaat als gevolg van zweet en warmte van de atleten in de ruimte met een laag plafond.

De luchtverdeeloplossing bestond uit D-vormige kanalen met NozzFlow ™, gemonteerd op de steunbalken in de sportruimte. Deze zorgen voor een gestage stroom van geconditioneerde lucht om de atleten tijdens het sporten te koelen. De flexibiliteit van de kanalen voorkomt deuken als ze worden geraakt door mensen of apparatuur. Verlichte spiegels over de volledige lengte werden toegevoegd om een gevoel van ruimte te creëren in de ruimte.

“De Leden genieten van het prettige gevoel van voor de spiegel te staan om af te koelen terwijl de lucht om hen heen circuleert,” zegt Mike Holt, sportschool manager bij Fitness First, in een interview over het project.

“We hebben ook reservekanalen, wat betekent dat we kanalen eenvoudig kunnen verwijderen wanneer ze moeten worden gewassen en dan naar de wasserette kunnen sturen. De vervangende kanalen kunnen we gebruiken totdat de originele terugkomen,” legt Mike Holt uit.

Lees hier de casestudy.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement