Tekort aan technici bedreigt klimaatdoelen Rutte IV

Geplaatst op 12 januari 2022 door Redactie

Kan Rutte IV de klimaatdoelen wel halen nu het meer CO2-uitstoot wil beperken?

Nederland had al een tekort van duizenden technici maar dit wordt met de hogere klimaatdoelen nog nijpender, waarschuwt Techniek Nederland, de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Of het nu gaat om het installeren van warmtepompen of het plaatsen van zonnepanelen, zonder die technici is de klimaattransitie ondenkbaar.

Dinsdag 11 januari was Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, in het radioprogramma De Nieuws BV van BNNVARA hierover aan het woord. In dit programma werd hem de vraag gesteld of en hoe dat probleem op te lossen is.
Luister hier het interview terug.

Bron: De Nieuws BV - BNNVARA


Reacties

Paul Grabowsky

14 januari 2022 om 12.08 uur

Woningen energieneutraal maken,aardgasvrije woningen en af van de fossiele brandstoffen. Goede voornemens maar het gros van de mensen kan dit eenvoudig weg financieel niet opbrengen. Moeten we daar niet eerst wat aan doen? Te kort aan technici,beter technisch onderwijs en de bouw en installatietechniek weer aantrekkelijk maken om in te werken ,mensen motiveren om de techniek in te gaan dat is belangrijk.

Chris

13 januari 2022 om 12.00 uur

Zorg dat de huizen energie efficiënter worden gemaakt en beter dan het bouwbesluit voorschrijft. Dan is de installatie veel eenvoudiger en goedkoper, er is nauwelijks onderhoud nodig en de bewoners hebben meer comfort.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement