Zijn technische vakmensen de nieuwe elite?

Geplaatst op 15 december 2021 door Redactie

Dat we vakmensen, zoals installateurs, keihard nodig hebben om de samenleving te verduurzamen, is wel duidelijk. Helaas zijn de tekorten aan technische vakmensen inmiddels al opgelopen tot 20.000 en zullen nog gaan stijgen tot 40.000 of misschien zelfs tot wel 60.000.

Opleiders hebben grote moeite om mensen te vinden die een baan willen in de techniek, terwijl het werk goed betaalt. "We staan aan de vooravond van de grootste verbouwing van Nederland. De technische sector is dé enabeler voor alle grote maatschappelijke transities die moeten gaan plaatsvinden", aldus Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland. We hebben de technische beroepen keihard nodig, maar we waarderen ze niet genoeg.

In de het programma Tegenlicht van VPRO wordt in de aflevering "De nieuwe elite" aandacht besteed aan deze belangrijke technische vakmensen waar onze samenleving niet buiten kan. Sterker nog; ze verdienen een ereplaats!

Kijk hier de uitzending terug.

Bron: VPRO


Reacties

Erke

3 februari 2022 om 08.23 uur

Ik heb 3 kinderen en geen van de 3 wil in de techniek, pap het verdiend amper in deze tijd en mij laten behandelen als vuil heb ik geen zin in. En niet alleen mijn kinderen reageren zo, voldoende andere kinderen zien het niet in om tot 70 straks je lichaam zo onder druk te zetten. Ze zijn niet blind maar wel vaak lui. Daar gaat de nieuwe generatie, succes ermee. Dat is het effect van jarenlang gedrag van binnen- en buitendienst chefs en de bedrijfsvoering er achter, het uitknijpen van lonen jarenlang eist zijn tol. Chapeau.

Busy

21 december 2021 om 11.54 uur

Hallo, Waarom verdiende ik 6500 euro per maand voor het managen van projecten maar moeten de echte werkers het doen met zo'n 2600 euro? Daar moet een kentering in komen anders wordt het nooit wat en kiezen vaklui voor een andere richting en sparen ze hun lichaam ook nog eens. Fijne feestdagen.

Harry

21 december 2021 om 11.36 uur

Ik heb de uitzending gezien. Een paar dingen. Ten eerste vind ik dat in het programma de branche veel te rooskleurig werd weergegeven. na afloop van het werk mochten de gebruinde PV installateurs gebruik maken van het zwembad van de klant. Duh? Na Tegenlicht was een uitzending van "Kopen zonder Kijken". Hier werd een huis gekocht met zwam, rot onder de vloer en asbest. Drie man, om beurten, onder de vloer, op de rug. Dat(!) was een echte weergave van ons werk. wees eerlijk met wat het werk inhoud en kom niet met roze verhalen. Jongens en meiden die je op deze manier probeert te trekken, haken toch weer af. Ten tweede ben ik van mening dat de beloning nog een heel eind omhoog kan. waardering voor het vak spreek je in eerste instantie uit door goed te belonen. Het is in en in triest dat er nog steeds geen nieuw CAO is voor de M&T. Dat zegt al genoeg over het niet waarderen van het vak. En ten slotte wil ik nog wat opmerken over de verwachte tekorten. We verwachten een tekort van 20.000 tot 60.000 techneuten. Maar dit is allemaal gebaseerd op groei. het is maar waar je in mee gaat. Als ik 6 man aan het werk heb en daar tevreden mee ben. de mannen aan het werk kan houden. Ze misschien nu wat meer kan geven, omdat de klant ook wel bereid is om meer te betalen. Waarom moet ik dan zo nodig groeien naar 12 man? Het is maar waar je in mee gaat. Hoe gek laten we ons maken. Ook komt hier weer bij dat indien we de tekorten nu zouden kunnen opvullen, de beloning zeker niet zal stijgen. Jaren geleden heb ik al eens eerder deze discussie de nek omgedraaid, de vraag over een tekort aan ambachtslieden. Een tekort aan ambachtslieden of " betaalbare ambachtslieden"? Want daar gaat het om! Het mag niets (meer) kosten. Vandaar dat we ook al geluiden horen over het sneller toelaten van diploma's uit het buitenland er maar even aan voorbij gaan dat we niet voor niets hier zo zitten op de diploma's. Diploma's die vooral te maken hebben met veiligheid. veiligheid op het werk, maar ook zekere van het werk (denk maar even aan de CO certificeren). Al met al ben ik van mening dat het begint met beloning. Beloning leidt automatisch tot beter aanzien. En beter aanzien leidt weer tot het meer aantrekkelijk maken van het vak.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement