Technische kennisbank TechTake gratis ter beschikking

Geplaatst op 10 november 2020 door Redactie

ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, stelt technische kennis gratis beschikbaar aan het grote publiek. Dit doet de opleider middels de technische kennisbank ‘TechTake’. Op het platform is informatie te vinden over de werking en het dagelijks gebruik van technische componenten in verschillende vakgebieden. Ook vind je er informatie over technische begrippen, zoals symbolen, formules en coderingen in verschillende vakgebieden.

Kennis halen én brengen

Waldo Linders, Manager Producten bij ROVC: “We zien de TechTake niet als een statische kennisbank, maar als een dynamisch platform dat continu in ontwikkeling is. Het is een platform waar je kunt halen, maar ook kunt brengen. We hebben de basis neergezet en hopen dat we dit samen met cursisten, bedrijven en leveranciers verder uit kunnen bouwen.”

Bijdrage aan omscholing technici

John Huizing, directeur ROVC: “Wanneer organisaties NOW 3 aanvragen, zijn zij verplicht om bij- of omscholing aan werknemers te bieden. Onze branche zet zich actief in voor omscholing. Eerder dit jaar maakte we ons hard voor een Deel- en Omscholings-NOW, met als doel om medewerkers met technische affiniteit in vakgebieden met minder toekomstperspectief om te scholen naar de groeiende vakgebieden. De TechTake kan een belangrijke rol vervullen bij dergelijke omscholing: het platform dient als naslagwerk voor technici in hun nieuwe vakgebied. Dankzij onze opleidingen hebben we veel technische kennis in huis. Door de TechTake gratis toegankelijk te maken voor iedereen, delen we een deel van die kennis met de markt en helpen we op die manier de branche vooruit.”

Over TechTake
TechTake bevat informatie over verschillende technische vakgebieden, van aandrijftechniek en elektrotechniek tot klimaattechniek. Per vakgebied is er een technische begrippenlijst te vinden en uitleg over de werking van componenten aan de hand van afbeeldingen, filmpjes en animaties. Daarnaast is er een overzicht terug te vinden met verschillende cursussen en trainingen in Nederland op het gebied van techniek. In het eerste jaar verwacht ROVC dat de online kennisbank 40.000 technici gaat trekken.


Reacties

Almere Klus & Onderhoud

12 november 2020 om 21.59 uur

Kennis is macht en van kennis heb je nooit genoeg. Zeker in de steeds sneller veranderende (technologische) maatschappij. Hier kan ROVC zeker aan bijdragen. En wij ook!!

H.Mas'an

11 november 2020 om 12.59 uur

Ik ben ook zeer benieuwd

R. Krechting

11 november 2020 om 12.56 uur

Ben erg benieuwd naar deze kennisbank.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement