Technische groothandel met veel prefab oplossingen

Geplaatst op 14 december 2018 door Redactie

„Als technische groothandel richten we ons specifiek op de utiliteitsbouw en de industrie”, zegt Jan van den Heuvel, senior sales engineer utiliteit bij Ubel. „We hebben een breed pakket op het gebied van appendages en leidingsystemen. Maar we doen meer dan alleen artikelen verkopen. We bieden onze klanten extra service met het samenbouwen van onderdelen op onze prefab-afdeling. We kopen niet alleen artikelnummers, we denken breder. We denken in oplossingen en systemen. We produceren naar klantwens en kijken ook graag mee over de schouder van de installateur of we nog tips of adviezen kunnen geven. Maar uiteindelijk beslist de klant zelf wat hij wil.”

„We hebben een gedegen kennis binnen het team”, vertelt Juriun Vormeer, business manager Ubel, dat onderdeel is van Technische Unie. „Voor prefab kunnen we putten uit eigen materialen die we zelf bouwen, via onderaannemers. We hebben specifieke technische kennis in huis. Verder verzorgen we ook opleidingen voor installateurs en adviseurs. Dit zijn business to business opleidingen voor klanten van Technische Unie.”

Prefab

Ubel heeft een uitgebreid productengamma. „We bieden alles aan wat in technische systemen zit en alle appendages”, zegt Van den Heuvel. „Verder helpen we de klant met het nadenken bij systeemoplossingen, ook in prefab. Met deze specifieke oplossingen ontzorgen we de installateur. Prefab geschiedt op basis van tekening en specificaties van de klant. Het is niet zo dat wij zelf een tekening voor ze maken. Die brengen ze zelf mee, en aan de hand daarvan gaan wij aan de slag.”

„We hebben specifieke technische kennis in huis. Verder verzorgen we ook opleidingen voor installateurs en adviseurs.”

„Het voordeel van prefab is dat je een constante kwaliteit kunt leveren omdat je niet in weer en wind op de bouwplaats hoeft te bouwen”, zegt Bob van Amerom, outside sales enigneer regio Noord Oost bij Ubel. „Verder spelen we als Ubel met prefab in op het tekort aan technisch personeel op de markt”, vervolgt Vormeer. „Met prefab is er minder technisch personeel nodig. Het voorkomt fouten en de installateurs kunnen de systemen sneller aansluiten. Dat geeft een kortere bouwtijd op het project, dus tijdwinst voor de installateur.” Ubel verzorgt prefab van eenvoudig tot zeer specifiek.

Verdelers verzamelaars

„We hebben sinds jaar en dag een ruime expertise op het gebied van het produceren van verdelers/verzamelaars in de utiliteit”, laat Vormeer weten. “Naast de conventionele ronde verdelers leveren we ook al decennia compact-verdelers, waarbij aanvoer en retour in één behuizing zijn geïntegreerd.” Dit levert een ruimtebesparing op. De verdelers zijn leverbaar in staal voor cv en koeling en in rvs voor onder andere drinkwater en andere specifieke media.” Ubel biedt eveneens oplossingen voor hogere drukken en temperaturen, zoals stoom en heet water. De installateur kan bij Ubel terecht voor standaard en modulaire oplossingen. „We leveren ook ruimtebesparende oplossingen zoals L-opstellingen, U-opstellingen of deelbare verdelers”, geeft Vormeer aan.

Opbouwverdelers

De extra service die Ubel eveneens biedt is het compleet opbouwen van diverse strangen op de verdeler. „Daarbij leveren we de strangen volledig, inclusief alle benodigde appendages, pompen, flenzen en filteringen”, zegt Vormeer. „Met ons brede scala aan appendages, afsluiters en pompen kunnen wij bijna in iedere vraag voorzien.

„ Prefab geschiet op basis van tekening en specificaties van de klant.”

De opdrachtgever levert een tekening met maatvoering, stuklijst met benodigde appendages en de gewenste levertijd aan. Wij overleggen met de klant het medium, de druk en de temperatuur. Ook extra wensen, waaronder laskwaliteit, afwerking en isolatie, worden op aanvraag besproken.”

Hydraulische wissels

Ubel heeft eveneens een groot assortiment aan hydraulische wissels, ook wel evenwichtsflessen genoemd. Deze worden toegepast bij cascade-opstellingen. Ook hier zijn specifieke oplossingen mogelijk, daarbij kan gedacht worden aan ontluchten en vuilvangen.

Regelsets voor luchtbehandelingskast

„Voor iedere gewenste aansluiting voor elk merk LBK (luchtbehandelingskast) heeft Ubel producten in haar assortiment. „Ook hier geldt dat de prefab geproduceerd wordt op basis van een klant specifieke tekening, net zoals bij de verzamelaars”, zegt Vormeer. „Voor een complete regelset, zoals een 2- of 3-wegklep, pomp, afsluiters, filter en opnemers, aan een luchtbehandelingskast kunnen wij een kant-en-klare oplossing aanleveren. Dit is onafhankelijk van het merk en/of diameter en voor zowel verwarming als gekoeld water.

Skids

Ook skidbouw zit in het pakket bij Ubel. „Het is mogelijk om een compleet regelsysteem voor het bereiden van warm tapwater, inclusief warmtewisselaar, op een skid te laten bouwen”, aldus Vormeer. „We bieden deze mogelijkheden ook voor diverse andere applicaties, onder andere op het gebied van stoom en condensaat. We leveren op maat. Dat kan een standaard oplossing zijn of een oplossing precies zoals in de specificaties aangegeven.”

Droge blusleiding (DBL)

„Naast onze eigen productie van vandaalbestendige, stalen (of RVS) brandkranen, fabriceren we ook complete leidingtracés als prefab”, vertelt Van Amerom. „Dit uiteraard ook in gegalvaniseerde uitvoering, inclusief de benodigde groef- of draadverbindingen.”

Reduceerstraten stoom en gas

Voor stoom- en gasinstallaties levert Ubel een totaaloplossing voor de gehele reduceerstraat. „De reduceerstraat heeft vanuit de wetgeving een bepaalde minimale eis”, legt Van Amerom uit. „Bij gas moet je van tevoren weten aan welke eisen de reduceerstraat moet voldoen. Daarom bespreken we met de klant van tevoren de specificaties op het gebied van voordruk, gereduceerde druk en het totale vermogen.

„Met ons brede scala aan appendages, afsluiters en pompen kunnen wij bijna in iedere vraag voorzien.”

De straat wordt voorzien van de noodzakelijke componenten en eventuele extra’s zoals gewenst. Dit is met name een mooie oplossing voor industriële toepassingen.”

Buffervaten

De buffervaten zijn in elke specifieke grootte en uitvoering beschikbaar. Ze zijn leverbaar met een standaard inhoud tot 50.000 liter. Op aanvraag zijn zelfs grotere buffervaten mogelijk. „Ook hierbij geldt dat we rekening houden met aansluiting volgens technische wens”, zegt Vormeer. „De materiaalkeuze en afwerking worden ook in overleg gedaan.”

Klantspecifieke vragen

In principe is geen aanvraag bij voorbaat onmogelijk bij Ubel. „We denken graag mee en kijken tot waar de mogelijkheden zich uitstrekken”, aldus Vormeer. „Dit geldt onder andere voor kleine, eenvoudige prefab-oplossingen zoals passtukken, waaronder dummy’s voor pompen en compensatoren, bijvoorbeeld overgangen van flens naar groef. Ook het prefabriceren van appendages en fittingen verzorgen we voor onze klanten. Met de logistieke kracht van Technische Unie, leveren we ook deze prefab oplossingen waar en wanneer de klant dat wil.”