Technisch specialist en partner: in de breedte en in de diepte!

Geplaatst op 22 oktober 2020 door Redactie

Ubel, de specialist als het gaat om appendages en afsluiters voor grote W-installaties in utiliteit, woningbouw en industrie. Ubel maakt sinds 2013 deel uit van de Technische Unie maar kent een lange geschiedenis die teruggaat tot 1921. De wortels van deze onderneming liggen in Manchester waar Ubel begon onder de naam United Brassfounders Engineers Limited. Niet denken in producten maar in oplossingen, dat is het devies van deze bijna eeuweling. Oplossingen waarmee de installateur verder kan. Ubel: technisch specialist, zowel in de breedte als in de diepte.

Maximaal

Juriun Vormeer, Business Manager bij Ubel: “Breedte slaat in dit geval op het meer dan complete assortiment dat steeds verder wordt uitgebreid. Met merkonafhankelijke producten waarbij op grond van een degelijk advies gekeken wordt naar de maximaal rendabele toepasbaarheid. En om dat te bewerkstelligen hebben we een team van technisch specialisten in huis die onze klanten ondersteunen bij het bepalen van de juiste keuzes. En dan kan het gaan om leidingsystemen, het combineren van afsluiters maar ook om de hydraulische balans in een installatie, legionella preventie en stoom- en condensaatoplossingen. Diepte slaat hier op de technische expertise bij onze mensen.”

Kennis

Evident dat de specialisten van Ubel over een enorme hoeveelheid kennis beschikken. Kennis, zo is de opvatting bij Ubel, die je niet alleen voor jezelf moet houden. Jan van den Heuvel, senior outside sales engineer: “Door kennis te delen, bereik je samen meer. Dat kan ook veel beter omdat zowel leverancier als fabrikant en ook de installateur veel meer in systemen denken.

“Het Experience Centre waar klanten zelf nieuwe systemen kunnen uitproberen”

Transparantie biedt voordelen voor alle betrokken partijen. Dat heeft de praktijk inmiddels wel uitgewezen.” De behoefte aan technische ondersteuning neemt toe. Niet zo vreemd in een tijd waarbij de complexiteit van systemen en installaties groter wordt. Trainingen, cursussen … allemaal mogelijk bij Ubel. Onder meer in het Experience Centre, een ruimte waar veel technieken samenkomen en waar klanten zelf nieuwe systemen kunnen uitproberen. Het Experience Centre zit in het kantoor van Ubel aan de Hazenweg 40 in Hengelo. 


Duurzaam

Het brede assortiment, technische ondersteuning op hoog niveau, delen van kennis … allemaal van groot belang voor de continuïteit van het bedrijf maar tevens onlosmakelijk verbonden met een goed klantencontact. Juriun Vormeer: “Het gaat bij ons altijd om de lange termijn. Snel scoren, ach … dat is niet zo moeilijk. Op basis van vertrouwen en uiteraard het nakomen van afspraken werken aan een duurzame relatie. Daar gaat het om en daar heeft iedereen wat aan.”

Digitalisering

Natuurlijk gaat Ubel mee met verdergaande digitalisering. Met onder meer een website die veel meer is dan een webwinkel met producten. Een site waar je snel en efficiënt kan vinden wat je nodig hebt, ook als het een combinatie van producten is. Voorbeeld: zoek je een pomp voor een drinkwaterinstallatie, dan krijg je alleen de pompen te zien die daar geschikt voor zijn. Daarbij ontsluit Ubel veel extra informatie over producten op haar website, zoals inbouwvoorschriften, rekentools, tekeningen etc.

“Door kennis te delen, bereik je samen meer”

Passend binnen dit verhaal: een whatsapp service, waarmee een installateur ter plekke een foto kan sturen om even wat te overleggen. Veel sneller en efficiënter dan een mail sturen. En ook binnenkort bij Ubel: de mogelijkheid om te chatten, handig voor engineers die vragen hebben of even willen sparren met een van de technisch specialisten.

Slim

Ubel staat voor slimme en duurzame oplossingen waarbij uiteraard ook wordt gekeken naar montagegemak en een goede planning. Meedenken en doen in een veranderende markt, zoals met turnkey en prefab oplossingen. Als onderdeel van de Technische Unie altijd in de buurt waardoor producten worden geleverd op de plaats, tijd en wijze zoals de klant dat wil.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement