Techniek Nederland en Binnenklimaat Nederland versterken samenwerking voor gezonder binnenklimaat

Geplaatst op 18 september 2023 door Redactie

Techniek Nederland en Binnenklimaat Nederland hebben op 13 september een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, die gericht is op het versterken van kennisontwikkeling, opleidingen en de positionering van het vakgebied ventilatie binnen de installatiebranche.

Met de groeiende focus op energie-efficiëntie en betere isolatie in huizen, scholen en kantoren wordt een gezond binnenklimaat steeds belangrijker. Desondanks krijgt ventilatie vaak niet de aandacht die het verdient. Vicevoorzitter Dorien Terpstra van Binnenklimaat Nederland benadrukt het belang van deze samenwerking: "We isoleren onze huizen, scholen en kantoren steeds beter. Daardoor is een goed binnenklimaat belangrijker dan ooit. Toch krijgt ventilatie nog niet de aandacht die het verdient. Binnenklimaat Nederland en Techniek Nederland gaan daar samen verandering in brengen."

Remco van der Linden, directeur Techniek en Markt bij Techniek Nederland, voegt toe: "Door de kennis en expertise van Techniek Nederland en Binnenklimaat Nederland te bundelen en verder te ontwikkelen, kunnen we meer bereiken voor onze leden en de gehele installatiebranche."

Het belang van ventilatie zal de komende jaren verder toenemen, vooral als gevolg van de energietransitie. Als een tastbaar initiatief zullen Binnenklimaat Nederland en Techniek Nederland samenwerken aan de ontwikkeling van een mbo-deelcertificaat voor ventilatietechniek. Hierdoor kunnen ze in de branche sneller vakbekwame monteurs opleiden en de veiligheid van onze binnenomgeving waarborgen.

Daarnaast zullen beide brancheverenigingen pleiten voor versterking van het vaktechnisch onderwijs in binnenklimaat en ventilatie. Ze zullen gezamenlijk optreden om de belangen van hun leden te behartigen en het vakgebied ventilatietechniek te positioneren.

Om de kennisbehoefte rond ventilatietechniek in kaart te brengen, zal er een gezamenlijke werkgroep worden opgericht. Daarnaast werken Binnenklimaat Nederland en Techniek Nederland samen aan de ontwikkeling van een openbare kennisdatabank Binnenklimaattechniek.

Deze krachtige samenwerking markeert een belangrijke stap voorwaarts voor de installatiebranche en zal bijdragen aan een gezonder en veiliger binnenklimaat voor iedereen.


Reacties

Dustin

9 maart 2024 om 07.00 uur

Hello, its good article about media print, we all be aware of media is a impressive source of data.

Bertie

24 januari 2024 om 05.05 uur

https://www.bettingstarted.com/

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement