tado° presenteert twee nieuwe IoT-producten

Geplaatst op 02 september 2016 door Redactie

Net voor de start van het nieuwe verwarmingsseizoen brengt tado° de derde generatie van zijn Slimme Thermostaat met een meer uitgebreide platformconnectiviteit en verbeterde algoritmen op de markt. Vanaf nu werkt tado° ook met toonaangevende leveranciers zoals Apple HomeKit, Amazon Echo* en IFTTT. Daarnaast vervolledigen de Slimme Radiatorknoppen het portfolio om de tado° intelligentie te introduceren in elk huishouden. De startup uit München, die met 50 miljoen euro aan durfkapitaal tot de best gefinancierde IoT-startups ter wereld behoort, zet zo consequent in op een toekomst waarin een open Internet der Dingen binnen de eigen vier muren mogelijk wordt.

Sinds 2012 verbindt de Slimme Thermostaat zowel oude als nieuwe verwarmingssystemen in heel Europa met het internet. Het resultaat? Een energiebesparing tot 31 procent én meer comfort. tado° regelt de verwarming namelijk volledig automatisch, op maat van de behoeften van de bewoners. Tot dusver was deze innovatie voorbehouden voor huishoudens met een eigen verwarmingsketel of centrale verwarming. Met de nieuwe Slimme Radiatorknoppen kunnen ook appartementen met blok- of stadsverwarming genieten van tado°’s automatische warmteregeling. Het zijn bovendien de eerste Slimme Radiatorknoppen op de markt die aangestuurd worden op basis van de locatie van de bewoners.

De derde generatie voor hoge lifestyle-verwachtingen

“Intelligentie ontstaat binnen de eigen vier muren, als processen zich met elkaar verweven, als dingen moeiteloos gebeuren,” legt Christian Deilmann, CEO en oprichter van tado°, uit. “De consument wil de beste producten voor zijn behoeften en moet in staat zijn om die op zinvolle wijze met elkaar te verbinden.” Daarom scoort de derde productgeneratie van tado° op het verticale niveau met verbeterde algoritmen voor meer energie-efficiëntie en een geoptimaliseerde gebruikersinterface. Op het horizontale niveau maakt de meer uitgebreide platformconnectiviteit tado° aantrekkelijk voor verschillende gebruikersgroepen. Enerzijds is het vanaf nu mogelijk om de verwarming via Siri (Apple) en Alexa (Amazon Echo*) met je stem te bedienen. Anderzijds kunnen gebruikers met behulp van HomeKit en IFTTT persoonlijke smart home-scenario’s creëren. Zo kun je met een druk op de knop er bijvoorbeeld voor zorgen dat, als niemand thuis is, de verwarming en het licht uit zijn en het alarmsysteem is ingeschakeld. “Intelligent verwarmen blijft het kloppende hart van elk slimme huis. Het is op dit moment de enige technologie die, naast het comfortaspect, een meetbare meerwaarde levert”, aldus Deilmann.

Voor elk huishouden de perfecte oplossing

Ook bij de derde productgeneratie staat tado° vanaf de productaankoop tot de installatie en het dagelijkse gebruik voor eenvoud en transparantie. “We willen het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken. Alleen als duurzaamheid hand in hand gaat met duidelijke voordelen voor de klant, zal ze een vaste plaats krijgen in het dagelijkse leven,” stelt Deilmann. Klanten kunnen zelfs zonder voorkennis in één oogopslag identificeren welke tado° Starterskit geschikt is voor hun huishouden. tado° biedt drie sets aan: één voor eengezinswoningen met een eigen verwarmingsinstallatie, één voor appartementen met een kamerthermostaat, en één voor appartementen met thermostatische radiatorkranen. Ze zijn alle drie verkrijgbaar op tado.com of bij toonaangevende retailers zoals Bol.com, CoolBlue, Gamma, Makro, Mediamarkt en Wehkamp. Om bepaalde ruimtes individueel aan te sturen kun je elke set aanvullen met extra Slimme Radiatorknoppen of, voor vloerverwarmingen, met extra Slimme Thermostaten. tado° kan zo de verwarming van elk huishouden op intelligente wijze regelen en meer energie-efficiëntie en comfort realiseren.

Zo werkt tado°

De tado° app op de smartphone van de bewoner herkent wanneer de laatste persoon het huis verlaten heeft en schakelt de verwarming vervolgens automatisch lager. Zodra de eerste bewoner terug op weg naar huis is, verwarmt tado° het huis op energie-efficiënte wijze voor naar de gewenste temperatuur. Door rekening te houden met de weersvoorspellingen en de unieke eigenschappen van het gebouw, zorgt tado° voor een perfecte combinatie van comfort en energiebesparingen tot 31 procent.