Systemair introduceert nieuw virusdodend filter voor luchtbehandelingsunits

Geplaatst op 07 september 2021 door Redactie

DELTRI+ virucidaal filter vermindert biologische aerosolen, waaronder COVID-19, zoals getest door het Luxembourg Institute of Science and Technology

Als eerste HVAC-fabrikant wereldwijd, lanceert Systemair in samenwerking met Deltrian, een toonaangevende Belgische filterfabrikant, een virucidaal filter voor luchtbehandelingsunits. Het nieuwe virusdodende filter is geschikt voor nieuwe en bestaande luchtbehandelingsunits, ongeacht het formaat of merk. De DELTRI+ filters bevatten geavanceerde plasmatechnologie die 99% van alle virussen kan neutraliseren of vernietigen, inclusief COVID-19, zoals getest door het Luxembourg Institute of Science and Technology.

Het Covid-filter heeft een bewezen effectieve viruspreventie. Dezelfde technologie wordt ook gebruikt voor mondmaskers. Het virus wordt door contact met het filter onschadelijk gemaakt. Er zijn geen aanpassingen nodig om het filter in de luchtbehandelingsunit te plaatsen. Toepassing van dit filter is vele malen goedkoper dan maatregelen met een vergelijkbaar resultaat (vergelijkbaar HEPA filter is circa 2,4 keer zo duur en geeft circa 2,6 maal zoveel drukverlies). Met de DELTRI+ filters kunnen gebouweigenaren snel bestaande luchtbehandelingsunits verbeteren voordat ze uitgebreidere upgrades van hun ventilatiesystemen overwegen. Bovendien zorgen de filters voor facility managers voor extra veiligheid bij vervanging.

Jurgen Alexius, eigenaar en CCO van Deltrian, zegt hierover: “We zijn er trots op samen te werken met een van ‘s werelds toonaangevende ventilatiebedrijven bij de lancering van het DELTRI+ filter. De technische expertise en langdurige marktkennis van Systemair zijn van onschatbare waarde gebleken bij de ontwikkeling van deze oplossing. We kunnen tenslotte met trots zeggen dat het DELTRI+ filter virussen kan opvangen en deactiveren. De effectiviteit is bewezen in droge en natte omgevingen, zowel in open als gesloten circuits. Bovendien verminderen de filters het risico op overdracht en verspreiding van virussen en bacteriën in de lucht. Hoewel het andere preventieve maatregelen niet vervangt, beschouwen we het als een praktische bijdrage om een terugkeer naar een normaler leven te ondersteunen.”

Lena Eklind, Group Technical Director, Systemair, voegt hier aan toe: ““Operators hoeven zich geen zorgen te maken over aanzienlijk stijgende energiekosten. Ondanks zijn virusdodende functies en geclassificeerd als ISO16890 ePM1 90%, heeft het filter een Eurovent Certified Performance A+ energieklasse rating, wat zorgt voor een lage drukval en marktleidende stofopnamecapaciteit met de best mogelijke energieprestatie.”

Systemair is de eerste HVAC-fabrikant ter wereld die DELTR+ virucidaal filters aanbiedt als vervangingsfilters in standaard en op-maat-gemaakte bestaande luchtbehandelingsunits, onafhankelijk van hun merk. Bovendien kunnen alle nieuw gebouwde Systemair luchtbehandelingsunits optioneel worden geleverd met DELTRI+ filters.


Ga voor uitgebreide informatie en veelgestelde vragen naar: https://www.systemair.nl