Systemair introduceert Geniox

Geplaatst op 16 september 2020 door Redactie

Het toonaangevende ventilatiebedrijf Systemair lanceert Geniox, de nieuwste generatie luchtbehandelingsunits. Eenvoudig en snel een gezond binnenklimaat realiseren en tegelijkertijd energie besparen? Toekomstbestendig verwarmen, koelen en ventileren in één compact systeem? Geniox voldoet aan alle eisen!

De motivatie voor het ontwikkelen van Geniox is de ambitie om de beste kwaliteit binnenlucht te leveren met de laagste impact op het milieu en de meest gunstige total cost of ownership. Bovendien is Geniox eenvoudig in al zijn facetten, van het selecteren van het juiste model tot de installatie, de bediening en het onderhoud.

Goede ventilatie staat volop in de actualiteit. Terecht. Gemiddeld brengen we 90% van onze tijd binnenshuis door. Een gezond binnenklimaat verbetert ons welzijn, verlaagt het ziekteverzuim en verhoogt onze prestaties, zowel op het werk als op school en in onze vrije tijd. Tegelijkertijd zorgen ontwikkelingen in de bouw ervoor dat gebouwen steeds beter geïsoleerd en luchtdicht zijn om op de energiekosten te besparen. Goede ventilatie is daarom essentieel.

Korte levertijden

Het nieuwe Geniox assortiment is geschikt voor vele toepassingen – denk aan kantoren, ziekenhuizen, scholen – en is verkrijgbaar binnen geheel Systemair, wereldwijd. Dit betekent hetzelfde hoge serviceniveau, ongeacht waar u zich bevindt, en snelle levering.

Het ontwerpprogramma SystemairCAD is door Systemair doorontwikkeld zodat nu ook de Geniox luchtbehandelingsunits eenvoudig zijn te configureren. Het programma biedt de mogelijkheid om een eigen luchtbehandelingsunit te configureren of een van de vooraf geconfigureerde opties te kiezen. SystemairCAD is rechtstreeks verbonden met de productie. Ook dit verkort de levertijden. Zodra een opdracht is bevestigd, worden de gegevens van de unit direct naar de productie gestuurd waar deze op bestelling wordt gemaakt.

Systemair in de cloud

Met Systemair Access zijn de prestaties van een Geniox op locatie én op afstand te controleren en af te stellen, ook bij meerdere units. Met de eenvoudig te gebruiken cloud-service heeft u een compleet overzicht en toegang tot alle Geniox-units die u in beheer heeft.

Access is net zo eenvoudig te bedienen als uw smartphone. Relevante bedrijfsgegevens zijn makkelijk en in realtime beschikbaar en kunnen met enkele klikken gewijzigd worden. U kunt de status bekijken en de instelling van de luchtbehandelingsunit optimaliseren.

Voordelige montage

De Geniox luchtbehandelingskasten kunnen ter plaatse door de installateur worden gemonteerd. De unit wordt geleverd in modules om het transport naar en op de locatie te vergemakkelijken. Vervolgens kan de Geniox-unit gemonteerd worden door de modules eenvoudig in elkaar te passen.

Uiteraard voldoet Geniox op alle punten aan de ErP-richtlijn (Ecodesign) en is het volledige assortiment gecertificeerd door Eurovent, de Europese Associatie van Fabrikanten voor luchtbehandeling en koelapparatuur.