Synprodo modificeert EPP en EPS voor HVAC

Geplaatst op 23 september 2016 door Redactie

Kunststoffenfabrikant Synprodo uit Wijchen, specialist op het gebied van HVAC technische delen, modificeert EPP en EPS om betere eigenschappen te krijgen voor toepassing in HVAC producten.

Beide materialen zijn duurzaam (100% recyclebaar), licht in gewicht, temperatuurbestendig, isolerend en vrijwel onbreekbaar. Tevens beschikken zij over een hoge energieabsorptie en een sterk vormherstellend vermogen na statische of dynamische belasting.

Met de modificatie van EPP bereikt Synprodo dat het materiaal een nog betere isolatiewaarde krijgt, vergelijkbaar met EPS. Groot voordeel hierbij is dat men daardoor in staat is om nog dunner te construeren. Dit resulteert in kostenbesparingen bij de klanten. Daarnaast heeft het een positieve werking op de stilstandverliezen.

Een eigen innovatie van Synprodo is het materiaal EPS HT. Dit materiaal is speciaal geschikt voor toepassingen waarbij de temperatuur kan oplopen tot 110 graden Celsius. Hierdoor is EPS ook toe te passen in kokend-waterkranen of andere omgevingen met hogere temperaturen, zoals boilers van koffiemachines.