Swegon neemt HC Groep over: een nieuwe stap in klimaattechniek

Geplaatst op 04 juli 2024 door Redactie

Met de recente overname van HC Groep keert Swegon terug naar Nederland, waar HC Groep alom bekend staat als marktleider op het gebied van binnenklimaattechniek. "We verwelkomen HC Groep graag binnen de Swegon familie," aldus Andreas Örje Wellstam, CEO van Swegon Group.

HC Groep bestaat uit 10 verschillende bedrijfslabels met vestigingen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Deze bedrijven leveren samen producten, systemen en diensten die zorgen voor een optimaal binnenklimaat, inclusief de bijbehorende gebouwautomatisering. Alle bedrijven van de HC Groep zijn meegenomen in de overname door Swegon, wat het Zweedse bedrijf helpt om haar internationale positie op het gebied van klimaattechniek verder te versterken.

“Ik ben verheugd om HC Groep te verwelkomen binnen de Swegon familie. HC Groep beschikt, naast een uitgebreid producten- en dienstenpakket, over relevante commerciële relaties in de gehele waardeketen op de Nederlandse markt, één van de meest vooruitstrevende markten als het gaat om duurzame gebouwen. HC Groep is actief in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten en we kijken uit om te gaan samenwerken met zo’n gerenommeerde leider binnen dit speelveld,” aldus Andreas Örje Wellstam.

Ron van Kan, Co-CEO van HC Groep, is zeer positief over de overname: "We verwelkomen Swegon in Nederland en bij HC Groep. Met meer dan drie decennia ervaring, blijven wij als organisatie streven naar het creëren van leef- en werkomgevingen waarin het welzijn van mensen voorop staat."

Jos van Gelder, Co-CEO van HC Groep, voegt toe: “We zijn erg dankbaar voor onze waardevolle jaren met Gilde en kijken ernaar uit om de volgende stappen te zetten. Samen met Swegon zijn we vastbesloten om te blijven investeren in onze bedrijven en diensten, om daarmee onze positie als koploper van duurzame gebouwoplossingen te blijven verstevigen. Swegon’s uitstekende internationale netwerk zal gunstig zijn voor de lange termijn groei van HC Groep.”

HC Groep blijft opereren onder de eigen naam en huidige leiding in de Nederlandse markt.