Superstille Compress Hybrid 5800i zonder binnenunit en buffervat

Geplaatst op 27 mei 2024 door Redactie

De Compress Hybrid 5800i AW is de meest hoogwaardige hybride warmtepomp van Nefit Bosch. De monoblock buitenunit is zonder binnenunit en buffervat aan te sluiten op bestaande installaties. Een van de allerstilste oplossingen met opvallende prestaties.

Stilste hybride

De Compress 5800i is nog stiller dan zijn voorganger, die eerder als stilste hybride uit de test kwam bij de Consumentenbond. Op een afstand van drie meter bedraagt het geluidsdrukniveau slechts 26,5 dB(A), vrijwel onhoorbaar.

Hoge prestaties

De Compress 5800i AW is de nieuwe range monoblock warmtepompen van Nefit Bosch met het koudemiddel R290 (propaan). R290 kent veel voordelen. Zo is het 100% natuurlijk, PFAS-vrij en voldoet het aan de strengere EU-regelgeving. Ook zijn met R290 hogere watertemperaturen mogelijk. Met aanvoertemperaturen tot 75℃ is de Compress Hybrid 5800i AW ook geschikt voor installaties met conventionele radiatoren. De energieprestaties zijn uiteraard het gunstigst in combinatie met vloerverwarming of andere lagetemperatuursystemen: de Compress Hybrid 5800i AW haalt een SCOP van 4.65 – 4.58 bij A7/W35 en heeft energielabel A+++.

Geen binnenunit of buffervat

De buitenunit van 4, 5 of 7 kW is in eerste instantie geschikt voor Nefit cv-ketels en op termijn ook voor andere merken. De buitenunit kan rechtstreeks op de cv-installatie worden aangesloten door middel van twee verschillende aansluitsets. De aansluitset ‘Box’ kan zowel buiten, als binnen worden gemonteerd. Een binnenunit, buffervat of aanpassingen aan de bestaande installatie binnen zijn niet nodig. Om deze units te installeren, heb je als installateur bovendien geen F-gassencertificering nodig. De buitenunits zijn tot 25 meter afstand van de binnenunit vrij te plaatsen.

Bediening en beheer op afstand

Het hybride systeem kan worden bediend via de nieuwe Bosch CH120 thermostaat of via de Bosch EasyControl thermostaat met de bijbehorende app. Monitoring op afstand is mogelijk via het Bosch HomeCom Pro portal. De Compress Hybrid 5800i kan in eerste instantie worden gecombineerd met Nefit cv-ketels en op termijn ook met andere merken cv-ketels.