Studenten renoveren eigen ROC Campus

Geplaatst op 08 december 2016 door Redactie

Een groep studenten van het Tech College in Amersfoort is gestart met een bijzonder BIM-programma. Door dit project sluiten hun vaardigheden beter aan op de markt én gaan ze aan de slag met de renovatie van hun eigen locatie. Dit doen ze vanuit hun eigen ontworpen kantoor binnen de ROC Campus op de Disketteweg.

Vraag om BIM-geschoolde medewerkers

BIM is een methodiek waarbij in een “3D Bouw Informatie Model (BIM)” wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. In de praktijk blijkt het niet altijd eenvoudig om BIM toe te passen. Het gebruik van BIM-software vraagt om nieuwe kennis, vaardigheden en houding. Iets wat deze studenten via dit programma leren en zich mee onderscheiden. Deskundigen van gerenommeerde bedrijven dachten actief mee om het BIM-programma optimaal af te stemmen op de wensen uit de markt.

Renovatie leslocatie

Om de skills van de studenten optimaal te benutten gaan ze gelijk in de praktijk aan de slag. Door middel van een levensechte situatie want ze renoveren gelijk de leslocatie op de Disketteweg 10 in Amersfoort.
Studenten ontwerpen de verlichting, beveiliging, datavoorziening en zonnepanelen. Ook gaan ze aan de slag met het ontwerpen van de ventilatie, klimaatinstallatie met een warmtepomp en de realisatie van wandverwarming.
Alles wordt verwerkt in het BIM-protocol en in een uitvoeringsplan. En allemaal in 3D. De studenten presenteren het virtuele ontwerp met een Walktrough aan medestudenten, directie en College van Bestuur.

Een eigen BIM-kantoor

Om nog beter aan de slag te kunnen met hun project wordt een BIM-kantoor gerealiseerd waarin 60 studenten aan hun projecten werken. Voor de ventilatie van deze ruimte hebben de studenten Werktuigkundige installatietechniek een gastles gevolgd om te komen tot een verantwoorde technische oplossing voor de ruimte. De techniek voor het BIM-kantoor wordt met behulp van 3D ontwerpsoftware in het 3D model van het schoolgebouw gerealiseerd.

Campus van ROC Midden Nederland

Het Tech College in Amersfoort vind je op de Campus van ROC Midden Nederland. Het is niet het enige mbo-college waarbij de studenten invulling geven aan de Campus. Zo bedenken studenten van het Creative College de inrichting van het nieuwe pand op de Disketteweg 2-4. De campus is een prettige locatie, met goede faciliteiten. Het station Schothorst is naast de deur. Studeren en werken kan er volop. En natuurlijk is er ruimte voor ontmoeting en ontdekking. Met medestudenten, andere scholen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement