Strategische samenwerking Van der Valk Solar Systems en Virtuosolar

Geplaatst op 14 maart 2019 door Redactie

Van der Valk Solar Systems en Virtuosolar zijn een strategische samenwerking aangegaan. Beide partijen bevestigen daarmee de gezamenlijke ambitie om grote pv projecten verder te professionaliseren en de energietransitie te versnellen. De focus ligt hierbij op dakgebonden projecten welke in ieder land van Europa kunnen worden gerealiseerd.

Van der Valk Solar Systems is één van de snelst groeiende bedrijven in de pv sector en ontwikkelt en produceert solar montagematerialen. Virtuosolar levert ‘cutting-edge’ ontwerpsoftware welke is geïntegreerd met AutoCAD voor 3D project calculaties.

De organisaties zijn complementair en versterken elkaar waarbij Virtuosolar een speciale koppeling heeft gemaakt met de technische berekeningen van Van der Valk Solar Systems.
Naast het bepalen van het aantal te plaatsen panelen, stringplannen en schaduwsimulaties kunnen nu ook de materiaallijsten en ballast plannen van het montagesysteem eenvoudig worden bepaald.

“Met Virtuosolar hebben we een internationale speler gevonden waarmee we onze positie in de commerciële markt verder kunnen versterken”, aldus Denis de Vette, Directeur Van der Valk Solar Systems. “Door de integratie van onze montagesystemen kunnen installateurs, EPC’ers en engineering bureaus profiteren van complete project calculaties.”

"De samenwerking met Van der Valk Solar Systems creëert een grote toegevoegde waarde voor Virtuosolar”, aldus Kim Eyckmans, directeur Virtuosolar. “Onze klanten zijn nu in staat om alles van A tot Z te engineeren op één platform en besparen hiermee dubbel werk. Daarnaast kunnen onze producten elkaar versterken in nieuwe markten buiten de Benelux, waar Virtuosolar vandaag reeds 80% van zijn klantenbestand heeft."

De samenwerking zal officieel van start gaan tijdens de vakbeurs Solar Solutions (gratis tickets voor deze beurs invitatiecode 19INSTALLTOT) in Haarlemmermeer welke wordt gehouden van 19 t/m 21 maart 2019. Beide partijen zullen aanwezig zijn met een eigen stand. Van der Valk Solar Systems met standnummer B6. Virtuosolar met standnummer T6.1. 

Ook tijdens de Intersolar zijn beide bedrijven met een eigen stand aanwezig. De Intersolar wordt gehouden van 15 t/m 17 mei 2019 in München.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement