Stormachtige maanden breken records duurzame energie

Geplaatst op 09 november 2017 door Redactie

De productie van duurzame energie vertoonde in oktober vier pieken. Tijdens elke piek werden rond de 900.000 inwoners van duurzaam opgewekte energie voorzien. Een nieuw record werd niet gezet. Dat staat op naam van de storm begin september.

Dit blijkt uit het maandbericht van Energieopwek.nl. Dit is een initiatief van het Energieakkoord in samenwerking met EnTrance, Tennet, Gasunie en Netbeheer Nederland. De site laat actueel zien wat er in Nederland aan duurzame energie wordt opgewekt. RVO.nl voert in opdracht van EZK regelingen uit in het kader van het Energieakkoord.

Stormachtige dagen

De oktobermaand kende een aantal stormachtige dagen. Op 5 oktober was dat goed voor een maandrecord. Toen was er genoeg duurzame energie voor 903.000 inwoners. Een combinatie van flinke wind en redelijke zon-productie, aangevuld met biogas zorgde voor dit maandrecord.
Drie dagen daarvoor op 2 oktober konden 890.000 inwoners duurzaam voorzien worden. In het afgelopen winderige weekend werd op zondag genoeg opgewekt voor 878.000 inwoners.

Winddagen

De beste winddag was op 11 oktober. De molens leverden energie voor 765.000 inwoners. De slechtste op 18 oktober. Toen was het genoeg voor maar 63.000 inwoners.

Zonnedagen

De beste zonnedag was 15 oktober. De panelen leverden energie voor 61.000 inwoners. De slechtste op 24 oktober. Toen was de productie genoeg voor 11.000 inwoners.

Biogas

Biogas is een stabiele leverancier, met elke dag genoeg energie voor bijna 100.000 inwoners.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement