Storingen snel opgelost dankzij uitgebreide online tool

Geplaatst op 28 februari 2023 door Redactie

Wanneer een klant belt met een probleem aan de cv-ketel, wil je dat als installateur zo snel mogelijk oplossen. Toch kosten storingen doorgaans veel tijd. Je gaat op weg naar de klant, bekijkt merk en type ketel en moet vervolgens achterhalen wat de betreffende storingscode precies inhoudt. Met een beetje pech duurt alles nog wat langer, omdat je heen en weer moet naar de groothandel voor het juiste onderdeel.

Gelukkig is het met de Storingscodezoeker van Wasco niet meer nodig zo omslachtig te werk te gaan. De klant geeft merk en type ketel door samen met de storingscode die hij ziet. Vervolgens kan de installateur in de Storingscodezoeker opzoeken wat het probleem is inclusief de oplossing. Zijn er onderdelen voor nodig? Dan zijn die met één druk op de knop te bestellen. Haal ze op of laat ze afleveren, rijd door naar de klant en organiseer de werkdag zo efficiënt mogelijk.

Storingscodezoeker

Bart Pieters, business manager onderdelen bij Wasco, vertelt: “Dankzij onze kennis van de markt wisten we van de behoefte aan een tool met storingscodes. Het kost installateurs veel tijd om te achterhalen waar een code vandaan komt en wat er gedaan moet worden om de storing op te lossen. Als service naar de klant hebben we daarom de Storingscodezoeker gelanceerd. Een handige tool die het leven van installateurs makkelijker maakt.”

Aanvulling

Wasco bedient de markt al jaren met de bekende Onderdelenzoeker. Die wordt veel gebruikt door het hele land. Zowel ketels als warmtepompen zijn hierin opgenomen. De Storingscodezoeker is een aanvulling. Deze handige database vol foutcodes helpt installateurs in hun werk. Wat betekent de foutcode en wat is er nodig om de storing op te lossen? Er staan duizenden codes in de database met zo’n 60.000 bijbehorende onderdelen uit het assortiment van Wasco. Codes, oplossingen en onderdelen voor warmtepompen zullen later worden toegevoegd. Eerst worden gegevens van alle merken cv-ketels aangevuld.

Efficiënte werkdag

“Als service- en onderhoudsinstallateur kun je de werkdag beter indelen dankzij de Storingscodezoeker”, zegt Pieters. “Je hoeft geen tijd meer vrij te houden voor heen en weer rijden naar de klant. Bovendien kun je klanten sneller en beter van dienst zijn in slechts één bezoek. Voor klanten is het fijn als de installateur in één keer met de juiste onderdelen voor de deur staat en precies weet wat hij moet doen. Met Beheer op afstand helpen we de installateur nog verder vooruit te plannen.”