Stilste geluiddempers van Nederland

Geplaatst op 30 november 2022 door Redactie

Gedreven door de hoge energietarieven én klimaatdoelstellingen kiezen steeds meer woningeigenaren ervoor om hun woning te verduurzamen. Spouwmuurisolatie, dakisolatie en triple glas voorkomen dat energie (warmte) naar buiten verloren gaat en bieden dé perfecte omstandigheid voor een warmtepomp. Wie grondig isoleert, moet ook voldoende ventileren. Gelukkig zijn steeds meer bewoners zich hiervan bewust. Ventilatiesystemen met warmteterugwinning gaan als warme broodjes over de toonbank. Een goede ontwikkeling, waarbij helaas een nieuw probleem om de hoek komt kijken: geluidsoverlast.

In ons Bouwbesluit is een maximaal installatie-geluidsniveau van 30 dB(A) of lager voorgeschreven. Aangezien een WTW-systeem gemiddeld tussen de 55 en 60 dB(a) produceert, moet je behoorlijk wat geluid wegfilteren. Om geluidsoverlast te voorkomen, is het belangrijk dat de installatie goed geëngineerd en geïnstalleerd wordt. Niet alleen leidingdiameters, luchthoeveelheden en luchtsnelheden moeten kloppen, maar de installatie moet ook vrij zijn van obstructies. Immers geeft weerstand ook geluid. Geluiddempers op de unit en de ventielen kunnen vervolgens voor de additionele demping zorgen.

Beste en stilste demper

Motoren van WTW-ventilatiesystemen produceren laagfrequente tonen van 125 tot 500 Herz. Dit zijn ‘lange golven’, die je zo snel en goed mogelijk uit de luchtstroom wilt wegnemen. Om het ‘invoegverlies’ mogelijk te maken, zijn akoestische slangen of dempers van minimaal 1 meter nodig. Een afmeting waaraan onze producten exact voldoen. Sterker nog: wij beschikken over de beste en stilste dempers die in de markt verkrijgbaar zijn!