Stichting Binnenklimaattechniek officieel opgericht

Geplaatst op 31 augustus 2021 door Redactie

Afgelopen vrijdag is de stichting Binnenklimaattechniek officieel opgericht. Een belangrijke, nieuwe stap in de samenwerking die eerder dit jaar door Binnenklimaat Nederland en TVVL is gestart. Binnenklimaattechniek is opgericht om de gefragmenteerde technische kennis en informatie die nodig is voor het realiseren van een gezond binnenklimaat online te bundelen. Toegetreden tot het bestuur van de stichting zijn Remi Hompe, directeur Binnenklimaat Nederland en John Lens, directeur TVVL. Met de toetreding van het derde en laatste bestuurslid Wietse Walinga, directeur Smart Workplace, is vanaf nu ook kennisplatform Smart Workplace verbonden aan deze samenwerking.

Binnenklimaattechniek biedt professionals in de utiliteitssector alle benodigde hulpmiddelen om op duurzame wijze gezonde gebouwen tot stand te brengen. Door deze bundeling ontstaat hét kennisplatform voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van binnenklimaatinstallaties. Een gezond binnenklimaat gaat over licht, geluid, ventilatie en klimaat. Deze vier aspecten moeten voor de gebruiker optimaal zijn, willen we het binnen als prettig ervaren. Bovendien zijn goed onderhouden en ingeregelde installaties noodzakelijk om het comfort én de gezondheid van eindgebruikers blijvend te garanderen.

Prestaties waarborgen

Voor al deze onderwerpen biedt Binnenklimaattechniek tools en informatie; kennis die de professional kan gebruiken om de prestaties van klimaatinstallaties te waarborgen. Zo bevat het kennisplatform handige publicaties, instrumenten, checklists en kwaliteitstandaarden, waaronder de nieuwe update van het Programma van Eisen Gezonde Kantoren. Ook is het platform de centrale vraagbaak voor alle professionals in de utiliteitssector; ontwerpers, vastgoedbeheerders, woningcorporaties, adviseurs, onderhoudstechnici, facilitair managers, toezichthouders en vertegenwoordigers van de overheid kunnen hier met hun informatiebehoefte terecht.

Volgende stap in samenwerking

“Als stichting zetten we een volgende stap. We willen meer zijn dan enkel een website. We breiden uit naar een écht platform, waarop meer partijen kunnen aanhaken, kennis kunnen ontwikkelen, webinars organiseren en opleidingen verzorgen.” zegt Remi Hompe. John Lens vult aan: “Er is meer en meer aandacht voor ventilatie en gezondheid in gebouwen. Om hier maximaal in te faciliteren bundelen Binnenklimaat Nederland, Smart Workplace en TVVL hun kennis en tools. Een unieke samenwerking met als doel om iedereen die hier mee bezig gaat te faciliteren vanuit één platform”. “Een gezond binnenklimaat is een recht voor iedereen waar we de komende jaren flink mee aan de slag moeten. De stichting zal hier de komende jaren een grote bijdrage aan leveren in bewustwording, kennisdeling en tooling”, aldus Wietse Walinga.

Bekijk het platform op: www.binnenklimaattechniek.nl.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement