Sterk presterende zonne-energiesystemen voor elke situatie

Geplaatst op 13 juni 2017 door Redactie

Het duurzaam verwarmen van tapwater met een Remeha zonne-energiesysteem is een win-winsituatie. Ten eerste omdat een zonneboilersysteem de ideale installatie is om energiekosten substantieel te verlagen. Ten tweede omdat de systemen van Remeha dusdanig sterk presteren dat ze snel zijn terugverdiend, met een kwaliteit die van de Consumentenbond het predicaat 'hoogste testoordeel' krijgt. Ten derde door de hoeveelheid uitgespaard aardgas, waardoor een gezin zijn CO2-footprint substantieel reduceert.

Werken aan verduurzaming

Hoe goed we ons huis ook isoleren, het comfort van een warme douche of een heerlijk schuimend bad wil niemand zich ontzeggen. Juist om warm tapwater, één van de grote energievragers in Nederlandse huishoudens, te verduurzamen, biedt Remeha een breed scala aan zonne-energiesystemen. Systemen die, geholpen door de warme zonnestralen, ervoor zorgen dat mensen flink op hun gasrekening kunnen besparen en daarmee ook hun CO2-uitstoot reduceren.

Van rijtjeshuis tot villa

Remeha heeft voor de woningmarkt enkele nieuwe zonneboilercombisystemen aan haar assortiment toegevoegd. Het gaat om de Solar Plus 390 & 690 en om de TzerraSOL 390 & 690. Hiermee beschikt de installateur over zonlichtsystemen voor een rijtjeshuis tot en met een royale vrijstaande villa. De Solar Plus 390 & 690 is een samengestelde zonneboilercombinatie die met iedere (Remeha) cv-ketel kan samenwerken. Een dergelijk, hybride zonneboilercombisysteem kan zowel tapwater als cv-water opwarmen. De TzerraSOL 390 & 690 is een zonlichtsysteem waarbij een zonneboiler en de Tzerra Plus cv-ketel tot één toestel zijn geïntegreerd. Dit systeem benut de zonne-energie optimaal voor warm tapwater én voor ondersteuning van de verwarmingsinstallatie.

TzerraSOL 390 & 690

De TzerraSOL 390 & 690 kent een uniek voorgemonteerd ontwerp waardoor de ketel en het zonneboilersysteem op ultieme wijze op elkaar zijn afgestemd. Voor de installateur biedt deze combinatie 'plug & play' installatiegemak. Het concept is uitermate geschikt voor lage temperatuurverwarming. Het rendement is bijzonder hoog met A+ en A++ labels voor cv en een A+++ label voor warmtapwaterbereiding. Bovendien kunnen deze systemen rekenen op een aanzienlijk subsidiebedrag uit de ISDE-regeling.

'Hoogste testoordeel'

Los van de genoemde, nieuwe systemen publiceerde de Consumentenbond een onderzoek naar zonneboilersystemen die al wat langer op de markt zijn. Ook het Remeha zonneboilersysteem RemaSOL 150SE-1S werd getest en kreeg een 8 als totaalscore. Daarmee scoorde dit product het hoogst van alle onderzochte systemen. Uit de cijfers van de test blijkt bovendien dat de RemaSOL 150SE-1S op betrouwbaarheid de hoogste score behaalde, namelijk een 10! Ook wat prestatie betreft kreeg het systeem een van de twee hoogste scores. De optelling van alle scores maakte dat de RemaSOL 150SE-1S het testoordeel 8 krijgt.

Kant-en-klare configuraties

Een van de sterke punten van Remeha is dat zij installateurs ontzorgt; niet alleen door goede zonlichtsystemen te leveren, maar ook met kant-en-klare configuraties. Zo'n sterke combinatie is bijvoorbeeld de Tzerra Plus CW4 ketel in combinatie met de RemaSOL 150 zonneboiler, twee zonnecollectoren en de eTwist thermostaat. Deze combinatie zorgt in één keer voor een A+ label voor verwarming en een A+++ label voor warm tapwater. Bovendien zijn praktisch alle voorgeconfigureerde systemen verkrijgbaar in pakketten, die compleet op de gewenste locatie of bij het installatiebedrijf worden afgeleverd.

Eenvoudig te monteren

De moderne, geavanceerde Remeha zonnecollectoren zijn verrassend eenvoudig te monteren en zijn in zowel horizontale als verticale uitvoering verkrijgbaar. Het is mogelijk één tot vijf lichte, compacte zonnecollectoren in één systeem te combineren. Naast de complete systemen is er ook een ruime keuze uit kwalitatief hoogwaardige zonneboilers in oplopende klassen en capaciteiten. De hoogste klassen zijn bovendien volledig uitgeruste boilers, waarbij zonnestation, regelaar en expansievat al zijn voorgemonteerd.

Extra aantrekkelijk door subsidie

Om het gebruik van duurzame energie te bevorderen biedt de overheid sinds 1 januari 2016 een aanschafsubsidie via de ISDE-regeling. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type systeem, de prestatie die het levert en het aantal collectoren. Omdat de complete systemen van Remeha zeer goed presteren, ontvangt een koper op deze systemen dan ook de hoogste subsidiebedragen. Dat betekent dat een koper al snel 500 tot soms wel bijna 2000 euro aankoopsubsidie ontvangt.


Reacties

M. Elderson

15 juni 2020 om 17.03 uur

Graag ontvang ik meer informatie over het gebruiken van mijn overtollige zonne-energie (AC) t.b.v. mijn tapwater (en CV)

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement