Start met ventileren

Geplaatst op 19 augustus 2020 door Redactie

Een mens ademt per dag gemiddeld 11.352 liter lucht in en uit. De lucht die we inademen is alleen niet altijd even gezond. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de lucht in huis vaak slechter is dan buiten. Veel woningen bevatten teveel vocht, schimmel en/of huisstofmijt. Vaak is binnen zelfs meer fijnstof aanwezig dan buiten. Inventum wil hier tegen strijden en ervoor zorgen dat iedereen een gezond huis heeft.

Een gezond huis is een gezond lichaam

We denken tegenwoordig steeds bewuster na over de invloed op onze gezondheid. We sporten, letten op onze voeding en nemen voldoende rust. Maar ons huis vergeten we vaak. Een gezond huis draagt namelijk ook bij aan een gezond en energiek lichaam. Start daarom vandaag nog met ventileren van jouw woning!

Noodzaak van ventileren

Ventilatie is noodzakelijk om een gezond binnenklimaat te creëren. In een woning wordt dagelijks vocht geproduceerd door de aanwezigheid van de bewoners (ademen en zweten), door hun activiteiten (douchen, koken en verwarmen), maar ook door het huis zelf (verf, schoonmaakmiddelen en vluchtige organische stoffen).

Negatieve gevolgen bij een gebrek aan ventilatie of slechte ventilatie zijn het ontstaan van schimmels en bacteriën, vochtophoping en de concentratie van schadelijke chemische gassen zoals CO2. Hierdoor ontstaan gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, een droge keel, irritatie van de ogen, allergieën, ademhalingsproblemen en slaperigheid. Bij ventilatie wordt de vervuilde lucht vervangen door verse lucht en nemen gezondheidsproblemen af als gevolg van slechte ventilatie.

Ventileer met de Ecolution Modul-AIR

Ecolution Modul-AIR is de fluisterstille en compacte ventilatiewarmtepomp van Inventum, die zorgt voor de afvoer van de vervuilde binnenlucht. De onttrokken warmte uit de ventilatielucht wordt afgegeven aan het cv-systeem en de MAXTANK Modul-AIR boiler.
De Ecolution Modul-AIR is toepasbaar in woningen met ventilatietype C én D. Bij woningen met ventilatietype C wordt deze geplaatst op de plek van de mechanische ventilatiebox. En bij woningen met ventilatietype D combineer je de Ecolution Modul-AIR met de nieuwe GreenComfort module.

Nieuwe oplossing voor balansventilatie: GreenComfort

De GreenComfort van Inventum filtert de verse buitenlucht en blaast deze daarna met de gewenste temperatuur de woning in.

Traditionele WTW balansventilatiesystemen met kruisstroomwisselaar hebben een rendement van 80% à 95%. Oftewel: 80% à 95% van de energie die in de ventilatielucht is gebracht, wordt teruggewonnen.
In tegenstelling tot een WTW met kruisstroomwisselaar scoort de GreenComfort met warmtepomp goed in BENG3. Dit komt omdat er door het gebruik van de Ecolution Modul-AIR een grote bijdrage aan hernieuwbare energie is. De Ecolution Modul-AIR haalt namelijk de energie uit de afgezogen ventilatielucht om de woning te verwarmen en voor het warme tapwater.

Nachtkoeling met de GreenComfort

Daarnaast is er nog een groot voordeel van de GreenComfort: de mogelijkheid tot nachtkoeling. In de warme zomermaanden, wanneer de buitentemperatuur in de nacht lager is dan in de woning, kan de GreenComfort de woning koelen. De GreenComfort blaast deze koele lucht de gewenste verblijfsruimten in, zodat er een aangename temperatuur ontstaat.

De voordelen:

• Toepasbaar in nieuwbouw en bestaande bouw
• Zowel in hybride als All-E opstelling te gebruiken
• Makkelijk en kostenefficiënt in te bouwen vanwege de compacte vorm
• Goede ventilatie voor een gezond binnenklimaat
• Energiezuinig, door gebruik van hernieuwbare energie
• Nachtkoeling en snel verwarmen van de woning

Kortom: met de Ecolution Modul-AIR en GreenComfort heb je een gezond huis.

Meer weten? Neem contact op met een van de accountmanagers van Inventum of lees hier meer over de Ecolution Modul-AIR.