St. Aloysius realiseert all-electric systeem met een Systemair luchtbehandelingsunit

Geplaatst op 25 oktober 2023 door Redactie

Basisschool St. Aloysius is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in het centrum van Baarn. In het schooljaar 2022-2023 vierde de onderwijsinstelling haar 125 jarig bestaan. Om een gezonder binnenklimaat te creëren, de leerprestaties van leerlingen te optimaliseren en het gebouw te verduurzamen, hebben Systemair en Bectro samengewerkt aan de implementatie van een all-electric systeem. Dit systeem omvat een luchtbehandelingsunit en twee warmtepompen die bovenop het pand zijn geplaatst.

De uitvoering van dit project kende twee belangrijke uitdagingen. Ten eerste moest er rekening worden gehouden met beperkte beschikbaarheid van voeding en elektrisch vermogen, wat vaak voorkomt bij bestaande gebouwen. Omdat de gekozen oplossing volledig elektrisch is, vereiste dit gedegen engineering om het systeem optimaal te laten functioneren.

Daarnaast was er een strakke tijdsplanning, aangezien het project moest worden uitgevoerd tijdens de meivakantie, rekening houdend met het onderwijsrooster. Ondanks de relatief korte periode tussen het eerste contact en de meivakantie, is het project succesvol opgeleverd.

In onderstaande video deelt Sjef Verboven (Accountmanager bij Systemair Nederland) over dit project.