SPORTING 2 SECURITHERM: preventieve oplossing in de strijd tegen legionella

Geplaatst op 19 april 2023 door Redactie

Scholen, zwembaden en sportclubs zijn voorbeelden van publieke gebouwen waar het gebruik van sanitaire voorzieningen intensief is. Tijdens een sluitingsperiode kan het echter zijn dat het sanitair langdurig niet gebruikt worden. Hierdoor kan stilstaand water ontstaan. Om dit te voorkomen lanceerde DELABIE zijn nieuw elektronisch en thermostatisch douchepaneel.

Perfecte hygiëne

Dankzij de elektronische technologie is de SPORTING 2 SECURITHERM contactloos te bedienen, waardoor de overdracht van kiemen vermeden wordt. Bovendien vindt elke 24 uur na het laatste gebruik een spoeling van 60 seconden plaats om het waternet te spoelen. Dit voorkomt de verspreiding van bacteriën die optreden wanneer water stagneert in de leidingen.

Antilegionella

Legionella ontwikkelt zich tussen 25 en 45°C in stilstaand water. Om dit te voorkomen wordt aanbevolen het water zo dicht mogelijk bij het gebruikspunt te mengen. Het water komt rechtstreeks uit het warm waterleidingnet aan meer dan 55°C en wordt gemengd met koud water. De thermostatische mengkraan is geïntegreerd in de douchekop waardoor gemengd water aan 38°C meteen geleverd kan worden. Er bevindt zich dus geen gemengd water tussen de gesloten kringloop en de douche, en in het paneel kan geen waterstagnatie ontstaan.

Optimale antiverbrandingsveiligheid

De SECURITHERM-technologie garandeert de veiligheid van de gebruiker. Het risico op brandwonden wordt geëlimineerd dankzij de thermostatische mengkraan die in de kop van het douchepaneel is geïntegreerd. In geval van een onderbreking van de koud watertoevoer sluit het paneel automatisch, zodat er geen heet water wordt geleverd.

Duurzame oplossing

Vergeleken met een klassieke douche, laat dit paneel een waterbesparing toe van 80 %. De waterstroom kan op elk moment door de gebruiker worden onderbroken door zijn hand opnieuw voor de sensor te houden. Indien de gebruiker de douche vergeet te sluiten, verzekert een veiligheid de sluiting na 60 seconden looptijd. Zo wordt het risico op verspilling vermeden. Ten slotte wordt het waterdebiet gecontroleerd en ingesteld op 6 l/min.

Bekijk hier een video van de SPORTING 2 SECURITHERM.