Spoelen/aftappen en vullen met 1 kraan

Geplaatst op 09 augustus 2022 door Redactie

Nieuw bij Protherm: een spoel-/aftap- en vulkraan waarmee eenvoudig het broncircuit van een warmtepomp of zonnecollector wordt gespoeld, afgetapt of gevuld.
Een bijzondere kraan met 1 appendage voor 2 losse kogelafsluiters en aftapper: een perfecte combinatie waarmee wordt bespaard op arbeid en materiaal. Minder onderdelen, sneller te installeren.
Deze kraan is leverbaar met diverse maten knelaansluitingen of met een binnendraad aansluiting. Te monteren in iedere gewenste positie.
Volg bij montage altijd de voorschriften van de fabrikant (warmtepomp/zonnecollector) op.

Werking

Het circuit van de warmtepomp of zonnecollector wordt afgesloten door de hoofdkogelafsluiter. Het circuit is nu onderbroken. Op de vul- en aftapkraantjes wordt het spoel- en vulapparaat aangesloten. Het spoelen of vullen begint. Daarna worden de kraantjes weer gesloten en wordt de hoofdafsluiter in bedrijfstand gezet.
Het vul- en aftapkraantje wordt vergrendeld door het losschroeven van de hendels, deze 180 graden te draaien en weer vast te schroeven. De nieuwe spoel-/aftap- en vulkraan van Protherm: eenvoudig, slim en kostenbesparend.