Spirotech introduceert de SpiroCross AX-J

Geplaatst op 14 oktober 2022 door Redactie

Spirotech introduceert de SpiroCross AX-J. De volgende generatie hydraulische verdeler met luchtafscheiding en magnetische vuilafscheiding.

Verwarmingssystemen met een primair en secundair circuit of met gescheiden groepen en pompen, zoals bij vloerverwarming of warmtepompen, vereisen een optimale hydraulische inregeling en bieden de beste prestaties met lucht- en vuilvrij systeemwater.

Door drie functies in één apparaat te combineren, bespaart u niet alleen op aanschafkosten, maar ook op ruimte, installatie en totale systeemonderhoudskosten.

De SpiroCross AX-J serie bestaat uit een robuuste messing huis met daarin een Spirobuis die zorgt voor actieve ontluchting van circulerende bellen en microbellen uit het systeemwater. Daarnaast verwijdert de Spirobuis effectief vuil in een zeer compact ontwerp en garandeert een perfecte waterbalans met minimale vloeistofmenging. Hoewel de Spirobuis de kleinste microbellen en vuildeeltjes kan opvangen, heeft hij een open structuur waardoor de SpiroCross AX-J niet verstopt raakt. Stroming en drukval worden niet beïnvloed door het opge-hoopte vuil, omdat het buiten de hoofdstroom wordt opgeslagen.

De SpiroCross AX-J is verbeterd met een zeer efficiënte magnetische mantel. Niet alleen het niet-magnetische vuil, maar ook de allerkleinste magnetische deeltjes worden afgescheiden. Het verzamelde (magnetische) vuil wordt eenvoudig verwijderd via de aftapkraan, zonder de unit te isoleren of te demonteren voor reiniging.

De voordelen op een rijtje:

• Optimale hydraulische balans tussen primaire en secundaire verwarmingscircuits.
• Krachtige magneet garandeert en optimale vuilafscheiding.
• Opgehoopt vuil kan snel worden verwijderd terwijl het systeem operationeel blijft.
• Ontluchter verwijdert continu circulerende lucht en microbellen.
• Zorgt voor een optimale warmteoverdracht met constant lage drukverliezen.
• Drie functies in één component: hydraulisch balanceren en lucht- & (magnetische) vuilafscheiding.