SpiroPress Multicontrol optimaliseert verwarmings- en koelinstallaties met drukbehoud

Geplaatst op 21 november 2019 door Redactie

Spirotech introduceert de SpiroPress Multicontrol-apparaten om met drukbehoud in verwarmings- en koelinstallaties de prestaties te optimaliseren. De SpiroPress Multicontrol serie bestaat uit verschillende apparaten voor alle systeemvolumes en drukken tot 16 bar (op aanvraag nog hoger), waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in grote verwarmings-, koel- en procesinstallaties, in vrijwel elke branche. De SpiroPress Multicontrol maakt expansievaten met vaste gasvulling overbodig, omdat het volledige expansievolume van het vat te gebruiken is voor de benodigde uitbreiding van de systeeminhoud. Daardoor is er een kleiner model te monteren, wat ruimte bespaart.

Meerdere vaten koppelen

In de uitvoering Multicontrol Modular zijn meerdere vaten aan elkaar te koppelen, waardoor er verschillende installatievarianten mogelijk zijn, afgestemd op de beschikbare ruimte of benodigde uitbreiding van het systeem. Afhankelijk van de veiligheidseisen wordt daarbij een pompselectie gekozen met een of twee pompen. In het laatste geval wordt de volledige capaciteit als reserve geleverd, hierbij is de garantie dat de installatie blijft functioneren, aangezien iedere pomp de volledige systeemcapaciteit kan leveren. Alle componenten worden apart aangestuurd. Meer informatie over drukbehoudsystemen is te lezen op de website van Spirotech.

Over Spirotech

Spirotech is marktleider in het ontwerpen en leveren van innovatieve systeemoplossingen voor vloeistofconditionering in verwarmings-, koel- en industriële installaties. Het hoofdkantoor en de productie zijn gevestigd in Helmond, terwijl Spirotech tevens eigen verkoopvestigingen heeft in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, India en China. In Noord-Amerika en Canada levert het zusteronderneming Spirotherm Inc., gevestigd in Chicago. Tenslotte wordt Spirotech in ruim 65 landen vertegenwoordigd door een uitgebreid netwerk van importeurs. Meer informatie is te vinden op: www.spirotech.nl