Speciale Smart Homes & Intelligent Buildings-lane op VSK

Geplaatst op 06 februari 2020 door Redactie

Hoe zorg je voor een veilig gebouw? Een goede, efficiënte en effectieve werksfeer? Wat is de invloed van slimme en intelligente technieken op het gedrag en stemming van mensen in gebouwen? De ‘Smart Homes & Intelligent Buildings’-lane tijdens VSK 2020 besteedt uitgebreid aandacht aan deze veel voorkomende vraagstukken. Een aantal deelnemers legt uit wat bezoekers kunnen verwachten.

“Gemak, eenvoud en comfort, dat zijn de sleutelbegrippen waar het om draait als het gaat om slimme gebouwtechnieken”, zegt Olaf Beune van Roswel, importeur van Salus Control Nederland. De belangrijkste trends en ontwikkelingen die Salus op VSK laat zien zijn infraroodverwarming van vloeren en plafonds, een nieuwe generatie thermostaten voor traditionele vloerverwarming die niet alleen reageert op temperatuur, maar ook op luchtvochtigheid en het THB Automatisch Balanceer Ventiel. “Met die laatste innovatie zijn we genomineerd voor de VSK Award”, vertelt Beune. “Het een hulpmiddel voor installateurs waarmee ze vloerverwarmingsinstallaties kunnen inregelen. Ook hier gelden: gemak en eenvoud. Vloeren worden gelijkmatiger warm, wat resulteert in een hoger comfort en een energiebesparing”

Ook KNX Nederland is aanwezig op de ‘Smart Homes & Intelligent Buildings’-lane. De enige wereldwijd erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering verzorgt een aantal kennissessies. Belangrijke onderwerpen zijn ‘KNX voor automatisering van verwarming, airco en ventilatie’, het energieverbruik en -opbrengst meten en weergeven met KNX, het gebruik van het KNX-systeem om aan BENG en EPV te voldoen en er is veel aandacht voor Cyber Security.

Over dat laatste onderwerp zal ook veel te zien en te leren zijn op de stand van de BSI Group vertelt Cindy Verhoog. “Wij certificeren steeds meer bedrijven op het gebied van cyber security en informatiebeveiliging. Daarmee kun je je als installateur echt onderscheiden.” BSI Group focust tijdens VSK bovendien op BIM, the Internet of Things en kwaliteitsmanagement. “Door certificering en standaardisering praat straks iedereen over hetzelfde. Da is belangrijk om de slagen te maken die we moeten maken in deze tijden van transitie. Gebouwautomatisering wordt daarin steeds belangrijker.”