Soler & Palau introduceert slimme sensoren: AirSens

Geplaatst op 06 september 2018 door Redactie

Als eerste fabrikant van ventilatoren en luchtbehandelingsapparaten heeft S&P slimme luchtkwaliteit-sensoren ontwikkeld.

We brengen de meeste tijd binnenshuis door. Tegelijkertijd worden gebouwen veel beter geïsoleerd. Juist hierom is goede ventilatie cruciaal. Een goede kwaliteit van het binnenklimaat bevorderd productiviteit, welzijn en gezondheid voor de mens.

Het slimme aan de nieuwe AirSens-range is het feit dat de sensoren kunnen worden gebruikt in combinatie met AC én EC-motoren, zonder dat verdere regelapparatuur nodig is. Een LED-balkje, waarvan de intensiteit traploos instelbaar is, geeft continue indicatie van de actuele luchtkwaliteit (groen, oranje of rood). Er kan worden gekozen voor een RV-sensor/regelaar (relatieve vochtigheid), een VOC-sensor/regelaar (vluchtige stoffen) en een CO2-sensor/regelaar. Ze worden 100-240V gevoed, en kunnen naar keuze ingesteld worden op aan/uit, 0-10V of 2-10V uitgaand signaal. Tevens kan standaard een koppeling via Modbus worden gemaakt (lezen en schrijven).

Deze door S&P gepatenteerde sensoren zijn reeds leverbaar via de erkende technische groothandel.