SolCol heatpipes: gratis warmte en onafhankelijk van energie-aanbieder

Geplaatst op 12 augustus 2022 door Redactie

Gratis zonnewarmte en niet afhankelijk van een energie-aanbieder, dat zijn een paar voordelen van de nieuwe, duurzame SolCol heatpipes.

Andere voordelen zijn dat de innovatieve SolCol heatpipes licht in gewicht zijn. Dat is met name voor de monteur een voordeel. De montagetijd is ook aanzienlijk korter omdat de collectoren en frames volledig voorgemonteerd worden geleverd. De SolCol zonnecollectoren hebben een hoge opbrengst. Met 30 procent minder oppervlak hebben ze dezelfde energie-opbrengst dan reguliere heatpipe-collectoren. Deze hoge efficiëntie komt door de direct doorstroomde heatpipes en de innovatieve spiegels. Hierdoor kunnen de glazen buizen volstaan met een kleinere diameter, en zijn ze hagelbestendig tot 35 mm. De traditionele heatpipes zijn dat tot 25 mm.

Zeker nu de energieprijzen de pan uit rijzen, zijn de SolCol heatpipes een ideale oplossing om gas te besparen. Ze worden vaak toegepast op locaties waar veel sanitair water gebruikt wordt, zoals bij campings, hotels, zorginstellingen, sportaccommodaties, de thuissituatie en bij proceswarmte. Verder bieden de heatpipes in het voor- en najaar de mogelijkheid tot ondersteuning van de verwarming. Ze zijn breed toepasbaar en aan iedere bestaande installatie te koppelen.

De SolCol heatpipes worden in Duitsland geproduceerd en ze hebben een Nederlandse montagehandleiding. Ze zijn voorzien van het Solar keymark-label. www.solcol.nl.