Eerste fabrikant van zonnepanelen garandeert terugverdientijd met Volledige Dekking verzekering

Geplaatst op 15 juli 2019 door Redactie

SOLARWATT, een van de grootste fabrikanten van zonnepanelen in Europa, breidt haar aanbod uit met een verzekering die volledige dekking geeft voor 10 jaar. Nu steeds meer huishoudens hun eigen stroomopwekking beheren, wordt het belangrijker dat leveranciers een totaaloplossing bieden. Met de verzekering zijn onder andere diefstal, vandalisme en extreme weersomstandigheden gedekt, zodat het rendement van de investering niet in gevaar wordt gebracht. SOLARWATT is de eerste speler in de markt met de Volledige Dekking verzekering. Hiermee zet de leverancier een nieuwe stap in haar holistische benadering van levering van zonne-energie en haar streven om de terugverdientijd van zonnepanelen te verzekeren.

De Duitse fabrikant van zonnepanelen richt zich op een langdurig rendement en gelooft in een holistische benadering. Zonnepanelen worden steeds minder een op zichzelf staand product en voorzien een huis steeds vaker 100% van alle benodigde energie. De Volledige Dekking verzekering zorgt er voor dat mensen bij onvoorziene omstandigheden niet opnieuw een investering in zonnepanelen hoeven te doen of mogelijk een aanzienlijk deel van hun jaaropbrengst mislopen. SOLARWATT biedt de 10-jarige verzekering, als enige leverancier, gratis voor een periode van vijf jaar.

Externe factoren

SOLARWATT adviseert haar afnemers altijd om de opbrengst van de zonnepanelen continu te blijven monitoren. Toch kunnen onvoorziene omstandigheden ervoor zorgen dat zonnepanelen minder of helemaal niet meer functioneren. Hoewel het bedrijf al een garantie van 30 jaar geeft op haar zonnepanelen wilde zij ook externe factoren afdekken. De meest voorkomende externe factoren waardoor mensen nieuwe zonnepanelen moeten aanschaffen en te maken krijgen met (her)installatiekosten:

1. Extreme weersomstandigheden
Zoals een storm waardoor een boom op het (schuine) dak de zonnepanelen beschadigt maar ook blikseminslag en hagel vormen een risico.

2. Diefstal
Vooral op daken die eenvoudig te bereiken zijn vormt dit een risico. Bij woningen komt diefstal relatief minder voor dan bij zonneparken.

3. Vandalisme
Dit kan bedoeld of per ongeluk zijn; een voetbal die op het dak terecht komt of juist een opzettelijke poging om de zonnepanelen te beschadigen met harde/scherpe voorwerpen.

In de SOLARWATT volledig dekking verzekering zijn deze risico’s gedekt maar ook in het geval van tegenvallende prestaties en gemiste opbrengsten kan de eigenaar aanspraak maken op de polis. Kijk hier voor meer informatie.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement