Solar Nederland viert 100-jarig jubileum en pakt groots uit met festivals door heel Nederland

Geplaatst op 11 september 2019 door Redactie

Solar-Group, een onderneming die zichzelf als ‘forever young’ ziet, ontwikkelde zich gedurende een eeuw continu en vond zichzelf telkens opnieuw uit. Gestart met een agentschap voor onderdelen van meetapparatuur voor de elektriciteitsvoorziening van de Engels producent Solar Works, ging het bedrijf over tot het produceren van platenspelers, radio’s en verlichting om uiteindelijk echt groot te worden als technische groothandel. De bedrijfscultuur was de belangrijkste pijler voor het meegroeien met alle veranderingen in producten en techniek. Vanuit de Scandinavische wortels is Solar sterk gefocust op kwaliteit, intelligente innovatie en ‘last but not least’: medewerkers, klanten en partners.

Bij Solar Nederland realiseert men zich dat de rol van de organisatie ook in de komende jaren zal blijven veranderen. Algemeen Directeur Marco de Bos: “We zijn alweer aan het voorsorteren op een andere, onderscheidende, marktbenadering. Onder andere door nieuwe technologieën van onze partners en producenten, de noodzaak tot verduurzaming en verdere digitalisering. Daarnaast zal er ook van alles op ons pad komen waar we ons nu nog geen voorstelling van kunnen maken. Die uitdagingen vragen om een open en flexibele houding van alle betrokken spelers in de keten. De branche wordt met nieuwe vraagstukken geconfronteerd. Die gaan we in een vroegtijdig stadium gezamenlijk identificeren en bespreken om ten slotte tot goede en robuuste oplossingen te komen.”

Solar werkt nu al samen met haar klanten en partners aan de oplossingen voor morgen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld: Solar Zero, de totaaloplossingen om panden te verduurzamen; prefab activiteiten vanuit Solar Integrated Solutions; het Solar light pakket met producten en diensten die klanten ontzorgen bij lichtvraagstukken. En uiteraard, maatwerk voor specifieke logistieke wensen.

Voor Solar is deze mijlpaal nog maar het begin. Met de visie om vanuit een netwerk van verschillende expertises en rollen te komen tot duurzame maatwerkoplossingen, wil zij blijven bijdragen aan het succes voor alle spelers in de keten.

100 jaar Solar festivals

Meld je aan voor een van de 100 jaar Solar festivals bij jou in de buurt. Met meer dan 60 eigentijdse stands van vooraanstaande merken op een festivalterrein, diverse food stations met de lekkerste gerechten. Je ontdekt de do’s en don’ts van een NOM-woning en de feiten en fabels rond ledverlichting en geniet van het entertainment door verrassende artiesten en live acts. Dit mag je niet missen!

Over Solar Nederland
Solar Nederland is onderdeel van Solar Group, een toonaangevende Europese technische groothandel, voornamelijk actief op het gebied van elektrotechniek, verwarming en sanitair en ventilatietechniek. De kernactiviteit richt zich op product- sourcing, waarde toevoegende services en optimalisatie bij de klanten.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement