Snelle en eenvoudige waterzijdige inregeling voor vloerverwarmingssystemen met automatische debietre

Geplaatst op 16 november 2018 door Redactie

Erkend als de 'nieuwe standaard' in woonhuizen en commerciële gebouwen, heeft stralingsverwarming onmiskenbare voordelen. Het bereiken van topprestaties door waterzijdig inregelen kan echter zowel tijdrovend als complex zijn. Met de lancering van de innovatieve Dynacon Eclipse vloerverwarmingsverdeler van IMI HEIMEIER is dit een stuk eenvoudiger geworden dankzij de unieke AFC-technologie en de toevoeging van flowindicators die bij elke groep het exacte debiet meten.

De AFC-insert in de Dynacon Eclipse regelt automatisch het maximale debiet, ongeacht het drukverschil over de afsluiter. Het vereiste debiet hoeft tijdens de installatie slechts één keer te worden ingesteld op basis van de verwarmingsbehoefte. En, omdat de automatische thermostatische afsluiters volledig in het circuit zijn geïntegreerd, worden de berekende debieten rechtstreeks op de afsluiter ingesteld. Vooraf gedefinieerde instellingen blijven ook behouden als het circuit wordt afgesloten aan de aanvoer- of retourzijde. Dit betekent dat noodzakelijk onderhoud en opnieuw inbedrijfstellen eenvoudiger en sneller kan worden voltooid dan met traditionele verdelers.

In veel landen is waterzijdig inregelen nu een fundamentele vereiste bij renovaties van verwarmingssystemen en nieuwe ontwikkelingen met het oog op het verkrijgen van subsidies - dus is de Dynacon Eclipse een ontwikkeling die niet op een beter tijdstip had kunnen komen voor zowel HVAC-professionals als degenen die op zoek zijn naar een meer duurzame wereld.

De Dynacon Eclipse is ook zeer geschikt voor renovatieprojecten waar de exacte configuratie van het systeem (leidinglengtes, lay-out, drukverschillen, enz.) mogelijk onbekend is. De Dynacon Eclipse kan nog steeds eenvoudig en snel een optimaal evenwicht bereiken zonder complexe berekeningen.