Snel en veilig warm water

Geplaatst op 25 september 2023 door Redactie

Als leider op de gas- en watermarkt heeft KZ uit Zwolle in 2015 een belangrijke stap gezet naar de warmtemarkt. Door hun brede oriëntatie bundelen zij kennis uit verschillende markten, om zo optimale oplossingen te vinden. Samenwerking staat bij KZ centraal, omdat ze geloven in kennisdeling om zo complexe vraagstukken op te lossen en innovatieve, toekomstbestendige oplossingen kunnen bedenken.

Boilerset

De Boilerset is daar een mooi voorbeeld van. Steeds vaker worden er collectieve warmtepompen ingezet die veelal op 40 a 50 °C cv-water aanleveren. Regelmatig kwam de vraag of ze ook iets wisten voor veilig warm tapwater en daarom zijn de ingenieurs van KZ weer om tafel gegaan. Mét resultaat: de boilerset.

Netwarmte als basis

Deze boilerset is een combinatie tussen de afleversets en de traditionele boiler. De set maakt het mogelijk om veilig en snel warm water te krijgen. De netwarmte wordt ingezet als basisverwarming van het tapwater, waarna het water elektrisch wordt verwarmd naar de gewenste, veilige temperatuur, in één compacte set.

Lage energiekosten

Bijkomend voordeel van deze werkwijze is, dat er gebruik gemaakt kan worden van zonnepanelen voor het elektrisch verwarmen. Dit maakt gasloos wonen én lagere energielasten mogelijk. De boilersets zijn leverbaar in een wandmontage van 150 liter en, voor wie veel warm water gebruikt, een staande uitvoering van 200 liter.

Gasvrije toekomst

Als expert in warmte staan ze klaar voor warmtebedrijven, gemeenten, woningcorporaties, installateurs en andere stakeholders die de overstap naar duurzame warmte willen maken.
Kies voor KZ uit Zwolle als jouw partner in warmteoplossingen en creëer samen een duurzame toekomst in warmte.
Benieuwd wat KZ al gedaan heeft? Bekijk hier de oplossingen en toepassingen. Of neem contact op via info@kz.nl