Snel en kostenefficiënt – DEOS LoRaWAN draadloze oplossingen

Geplaatst op 15 oktober 2021 door Redactie

Om energiekosten te besparen, worden steeds meer gebouwen gedigitaliseerd. Daaruit resulteren nieuwe functies en mogelijkheden voor verbetering van de gebouwexploitatie.

LoRaWAN is als moderne draadloze technologie speciaal geschikt voor de TGA-gegevensverbinding over grote afstanden in het gebouw. De combinatie van LoRaWAN-producten samen met IoT/cloudoplossingen en klassieke MSR-techniek bevat bovendien veel voordelen: geen kabels leggen, hoge reikwijdte en goedkoop. Zo zijn LoRaWAN-sensoren bijzonder voordelig voor de modernisering van bestaande gebouwen (retrofit).

DEOS LoRaWAN-producten wisselen in het gebouw gegevens draadloos bidirectioneel uit met de TGA-regeling. De gebouwgegevens zijn zo bijvoorbeeld via modbus-IP beschikbaar voor een gateway en worden opgeslagen in de DEOS-cloud. Deze digitale gebouwgegevens zijn dan beschikbaar voor de energiemonitoring, de meteruitlezing, de bewaking van de ruimtelucht of de gebouwregeling. Daaruit resulteren door LoRaWAN-producten samen met het DEOS IoT-platform veel toepassingsgevallen, die dankzij de draadloze technologie snel, eenvoudig en goedkoop kunnen worden geïmplementeerd.

Een LoRaWAN-gateway dekt bijvoorbeeld een complete gebouwencampus af. Het DEOS CO2-ruimteluchtverkeerslicht SAM wordt draadloos verbonden. De geïntegreerde sensor fungeert als ruimtesensor en meet naast het CO2-gehalte ook de temperatuur en de luchtvochtigheid. Via de gateway komen de meetgegevens in de DEOS-cloud en worden daar voorbereid voor de evaluatie en de grafische visualisatie. Bovendien kunnen LoRaWAN-presentiemelders de bezetting van de ruimte en regelen de radiatorthermostaten. De draadloze energiemeteruitlezing en de overdracht van de verbruiksgegevens gebeurt via software-interface in een extern factureringsprogramma.

Vind met de DEOS LoRaWAN-oplossingen ook uw individuele oplossing voor gebouwen die inspireren!