Snel en compact: Metabo’s nieuwe accu-slagschroevendraaier

Geplaatst op 24 mei 2018 door Redactie

De nieuwe accu-slagschroevendraaier SSD 18 LTX 200 BL is zeer effiënt: in vergelijking met de voorganger is de kleine krachtpatser in staat om tot 18% meer te schroeven met één acculading. Met een 4.0 Ah 18 Volt-LiHD accu-pack zijn dat ongeveer 460 schroeven 5x60 in een middeldichte houtvezel-plaat – en dat bij een bouwlengte van slechts 129 mm. Dat wordt mogelijk gemaakt door de bijzonder krachtige borstelloze motor. Daarmee is de SSD 18 LTX 200 BL een van de kleinste en snelste slagmoersleutels van zijn klas-se.

Snel genoeg voor iedere toepassing

Met behulp van een stelwieltje kan voor iedere toepassing uit 12 trappen toerental en koppel van maximaal 200 Newtonmeter gekozen worden. Met de borstelloze motor heeft de SSD 18 LTX 200 BL ondanks de compacte afme-tingen veel kracht. Daarmee draait de slagmoersleutel bijvoorbeeld schroe-ven in zacht hout tot een diameter van 8 en een lengte van 300 millimeter. Ook het vast- en losdraaien van metrische schroeven of het indraaien van betonschroeven is geen probleem: in vergelijking met een traditionele boor-schroevendraaier heeft de slagmoersleutel met binnenzeskant opname bijna geen terugdraaikoppel.

Draaien zonder doldraaien

Een bijzondere functie voor zelfborende schroeven is de Automatic Power Shift (APS), die via het stelwieltje geselecteerd kan worden. Met APS boort de punt van een zelftapper zich met hoog toerental snel door het materiaal, na het boren reduceert de machine automatisch koppel en toerental. Daar-mee wordt het risico van doldraaien van de schroefdraad voorkomen.

Veelzijdig te combineren

De SSD 18 LTX 200 BL kan met alle 18 Volt-accupacks gebruikt worden. De nieuwe slagmoersleutel is deel van het Pick+Mix-systeem van Metabo en kan met meer dan 85 Metabo-machines, -laders, -accu's en -toebehoren van de 18 Volt-klasse gecombineerd worden.