Smartboilers: de zelflerende boilers voor comfort en energiebesparing

Geplaatst op 28 november 2017 door Redactie

Itho Daalderop introduceerde 1 oktober een nieuwe generatie elektrische boilers, de (Green Energy) Smartboiler. Voor deze nieuwe zogenaamde Smartboiler is een technologie ontwikkeld waarmee de eindgebruiker meer energie bespaart en blijft genieten van het gewenste comfort. De technologie in de Smartboiler is zo ingericht dat de boiler beschikt over een zelflerend vermogen. Hiermee kan de boiler naar behoefte warm water leveren. Hierdoor beschikt de smartboiler over het hoogst haalbare energielabel in zijn klasse.

Smartregeling

De boiler leert op basis van het verbruikspatroon van de eindgebruiker en past het opwarmen daarop aan. Dit is veel energiezuiniger, omdat het verwarmen wordt uitgesteld en hierdoor minder warmte en energie verloren gaat. Door de lagere watertemperatuur worden stilstandsverliezen geminimaliseerd. Deze besparing kan oplopen tot 10% per jaar bij de normale Smartboiler en maar liefst 12% bij een Green Energy Smartboiler met app functionaliteit.

Bediening met app

De Green Energy Smartboiler (leverbaar vanaf medio 2018) is nog energiezuiniger. Hij gebruikt de overcapaciteit aan duurzame energie op het net om tussentijds te verwarmen. Daarnaast is het energieverbruik online met een app te monitoren. Hierdoor kan de gebruiker bespaartips ontvangen en over diverse andere functionaliteiten beschikken (zoals in-/uitschakelen op afstand, timer instellen en storingsmelding). De Green Energy Smartboiler bespaart hiermee tot 12% extra in vergelijking met een normale elektrische boiler. Alle nieuwe Smartboilers uitvoeringen zijn verder voorzien van een boostfunctie. Met deze functie kan op elk moment extra warm water worden aangevraagd. Hierdoor blijft het warm water comfort gegarandeerd.

Lange levensduur

Evenals alle elektrische boilers van Itho Daalderop is het voorraadvat gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal, namelijk koper. Koper kenmerkt zich door de lange levensduur en de eigenschap dat het materiaal zeer onderhoudsarm is. Hierdoor behoeft de Smartboiler nauwelijks service en onderhoud. De Smartboilers zijn beschikbaar in de inhoudsvarianten 30, 50, 80, 120 of 150 liter.

Itho Daalderop: comfort én energiebesparing

Itho Daalderop ontwikkelt, fabriceert en verkoopt verwarming, tapwater, ventilatie en regeltechnische oplossingen. Onze missie is om met innovatieve producten en systemen een bijdrage te leveren aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. We streven er elke dag naar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven. www.ithodaalderop.nl/smartboilers