Slimme oplossing voor moderne keukens

Geplaatst op 10 augustus 2020 door Redactie

Daar waar voedsel bereid wordt, is goede hygiëne van groot belang. Dat geldt ook in de particuliere keuken. De Kludi E-GO keukenmengkraan met sensor speelt hierop in met een contactloze bediening. Kludi E-GO gaat echter nog een stap verder. E-GO is – naar wens – met een hendel ook handmatig te bedienen. Daarmee is Kludi E-GO de eerste hybride keukenmengkraan ter wereld.

Daarnaast gaat de keukenmengkraan verantwoord om met water, is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Door het hygiënisch gebruik is de kraan bovenal functioneel bij klinische toepassingen, zoals o.a. bij tandarts- of huisartspraktijken en bij dierenklinieken.

Gebruiksgemak

E-GO is – dankzij de geïntegreerde waterdichte infraroodsensor – ook met natte of vuile handen contactloos, dus hygiënisch te bedienen. Zodra de sensor een beweging in het detectiegebied detecteert, gaat het water automatisch stromen. Juist in de keuken, waar tempo gemaakt moet worden en waar beide handen vaak bezet zijn, zorgt de sensortechniek voor een soepel verloop van werkzaamheden.

Omdat gewoonten en voorkeuren aan het aanrecht verschillen, is het handig dat de keukenmengkraan op verschillende manier te gebruiken is. De Kludi E-GO is de eerste hybride keukenmengkraan ter wereld. Daarmee heeft de gebruiker de keuze uit contactloze of conventionele bediening. Wanneer een continue waterstroom gewenst is, zoals bij het spoelen van groenten, is gebruik van de bedieningshendel een vertrouwde keuze. Met diezelfde hendel wordt ook de temperatuur geregeld. Wanneer de handen moeten worden afgespoeld of een glas water moet worden gevuld, zorgt de sensortechniek voor het aan- of uitzetten van de watervoorziening. Voor extra gebruiksgemak zorgt de dubbele, 360 graden draaibare en uitneembare uitloop. Zo kan het water precies daar gebruikt worden waar het nodig is; voor het vullen van een pan, het afspoelen van vuile vaat of voor het schoonmaken van groenten of fruit.

Verantwoord gebruik van water en energie

Een groot pluspunt van de sensorbediening is dat water alleen stroomt als het echt nodig is. Bovendien is het waterverbruik verantwoord ingesteld op maximaal 4,1 liter per minuut. Dit draagt bij aan besparing op drinkwater en draagt het functioneel gebruik van warm water bij aan besparing op energie. Zo zorgt de E-GO voor het duurzaam gebruik van hulpbronnen en kostenbesparing.

Eenvoudig achteraf te monteren

De elektronische sensoren van de Kludi E-GO worden gevoed of door batterijen of door aansluiting op een stopcontact. Er wordt slechts kort stroom gebruikt bij het openen en sluiten van de mengkraan, niet wanneer het water stroomt. Daarmee is E-GO zuinig in energieverbruik. Daar waar contactloze mengkranen in een bestaande situatie moeten worden gemonteerd, wordt de batterijvariant aanbevolen. Voor de installatie is geen elektricien nodig en er hoeven geen kabels getrokken te worden.

KLUDI – de specialist in badkamer- en keukenmengkranen

KLUDI Is een Duitse specialist voor badkamer- en keukenmengkranen, douches, en douchesystemen. Met haar slogan ‘Water in Perfection’ onderstreept KLUDI haar streven naar de hoogste kwaliteit. Het assortiment van badkamermengkranen is gebaseerd op twee pijlers. In het segment ‘Smart Luxury’ zijn producten ondergebracht die perfect passen in helder gedefinieerde stijlrichtingen. Het segment ‘Pure Function’ biedt functionele mengkranen die zich kenmerken door kwaliteit en met hoog gebruiksgemak. Met ‘Shower Dreams’ biedt KLUDI voor beide segmenten passende doucheconcepten. Voor de keuken biedt het bedrijf met ‘Kitchen Competence’ een veelzijdig productassortiment aan keukenmengkranen.

Al bijna 100 jaar geeft het internationaal opererende familiebedrijf op innovatieve wijze vorm aan het gebruik van water in keuken en badkamer. Met meer dan 1.000 medewerkers ontwikkelt, produceert en distribueert de KLUDI Groep in vele landen producten voor en via de vakhandel. Het hoofdkantoor is gevestigd te Menden, Duitsland. Wereldwijd zijn er 13 verkooporganisatie actief. De producten worden gemaakt in drie Europese productiefaciliteiten. Via een joint venture wordt in de Verenigde Arabische Emiraten gebruik gemaakt van een lokale productiefaciliteit aldaar.