Slimme mengkraan

Geplaatst op 28 juni 2016 door Redactie

De huidige trend in het sanitair ligt bij open woonvormen en vereist absolute multifunctionaliteit. Met slimme mengkraanoplossingen beantwoordt HANSA perfect aan deze behoefte. Het beste voorbeeld: de nieuwe serie HANSASIGNATUR uit het HANSA|LIVING segment. Deze reeks vervult de hoogste behoefte aan comfort, biedt maximale flexibiliteit en blinkt uit door haar unieke, expressieve design.

Ruime vlakken, natuurmateriaal, wellness-douchen of comfortbadkuipen, zitschuim en kamerplanten – dat vindt u allemaal terug in moderne, sanitaire ruimtes. Steeds in het middelpunt staan de gebruiker en zijn individueel welzijn. HANSA komt tegemoet aan de trend van open woonvormen en meer vrijheid in de badkamer met de visionaire mengkraanserie HANSASIGNATUR uit het designsterke HANSA|LIVING segment.

Nieuwe wegen in design en functie

HANSASIGNATUR staat voor multifunctionaliteit en individuele focus op de gebruiker. Het absoluut highlight van de serie is de bekroonde HANSASIGNATUR HYBRID, die dankzij haar duale structuur zowel contactloos als met de hand kan worden bediend. Dat maakt het gebruik tegelijk eenvoudig, intuïtief en persoonlijk. Voor korte en snelle behoefte aan water, zoals bij het handenwassen, het tandenpoetsen of het scheren is de contactloze functie optimaal geschikt. Als de handen de sensor naderen, dan stroomt automatisch aangenaam water op de gewenste, vooraf ingestelde temperatuur. De eenhendelmengkraan zorgt voor de individuele waterbediening. Via dit systeem kunnen de hoeveelheid en de temperatuur van het water worden geregeld.


Bovendien levert de structuur met gescheiden hendel en uitloop maximale bewegingsvrijheid: de geïntegreerde, uittrekbare douche of als optie de van op afstand bedienbare, functionele handdouche, de hellingshoek alsook de hoogte van de 150° draaibare uitloop zorgen voor heel wat vrije ruimte aan de wastafel. Nog meer vrijheid bij het individueel gebruik van water is niet mogelijk. Dat bevestigde ook de jury van de raad voor Vormgeving / German Design Council en zo bekroonden ze de HANSASIGNATUR HYBRID met de begeerde German Design Award 2016 als „Special Mention“.

Integraal bedacht – duurzaam ontworpen

Naast zijn hoog bedieningscomfort blinkt het concept uit door een controleerbare, flexibele alsook duurzame omgang met water: bij een korte behoefte aan water wordt door de elektronische bediening van de waterstroom met vooraf ingestelde temperatuur duidelijk minder water verbruikt, dan bijvoorbeeld bij een eenhendelmengkraan. In totaal ligt het watergebruik bij zes liter per minuut.
Voor een goed gevoel en een zuiver geweten zorgt ook het gebruik van hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen: omhulsel en hendel bestaan uit zinkdrukgiet, alle kunststoffen werden volgens de KTW- en W270-richtlijnen getest, de waterwegen zijn nikkelvrij en de WATER SAFE Hi-Tech-functiekern behoudt de waterkwaliteit – voor optimale drinkwaterhygiëne.

Artistieke vrijheid

Naast het hybride model omvat de serie HANSASIGNATUR nog vier andere modellen. Naast de wastafelmengkraan met batterijvoeding en als optie met uittrekbare handdouche of mobiele, functionele handdouche, is ook een elektronisch gestuurde inbouwvariant van de mengkraan verkrijgbaar. Praktisch en hygiënisch: het systeem kan contactloos worden bediend en laat water – dankzij de thermostatische controle – steeds stromen in de gewenste temperatuur die u eerder hebt ingesteld. Dat de HANSASIGNATUR wandmengkraan naast de klassieke verticale manier ook horizontaal kan worden bevestigd, zorgt voor maximale artistieke vrijheid. De inbouwinstallatie gebeurt met het HANSAMATRIX advanced-inbouwsysteem.

Slimme technologie voor puur douchegenot

Bij de elektronisch gestuurde HANSAMATRIX inbouwproducten voor douche en bad ligt de focus op de slimme bedieningstechnologie. De nieuwe Tiptronic-control-toetsen maken het mogelijk om de gewenste instellingen met een druk op een knop uit te voeren. Elke functie, bijvoorbeeld hand- of hoofddouche, heeft een eigen Tiptronic-control-toets. De waterhoeveelheid regelt de gebruiker door de regelknop te draaien.
Als u op de Tiptronic-toets drukt, dan staat de mengkraan voor maximaal acht minuten automatisch op actief. Een wit lampje geeft aan dat de mengkraan actief is en dat er water stroomt. Als u het water binnen vier minuten weer uitschakelt, dan wordt door driemaal knipperen van een groene lichtring een zichtbaar teken voor ecologisch douchen gegeven. Zo gaat luxueus douchen toch goed samen met een zuiver geweten.