Slimme luchtventielen leveren naast gemak ook tijdsbesparing op

Geplaatst op 16 december 2019 door Redactie

Het inregelen van een ventilatiesysteem is een tijdrovend proces. Slimme luchtventielen bieden installatiegemak en leveren daarmee een flinke tijdsbesparing op.

Met de ontwikkeling van het afvoerventiel ComfoValve Luna E125 bewijst Zehnder opnieuw de innovatiedrang van het bedrijf op het gebied van ventilatietechniek. Het ventiel is ontworpen vanuit de toenemende vraag naar esthetiek, comfort en eenvoud en is de perfecte aanvulling op het toevoerventiel Zehnder ComfoValve Luna S125. Beide ventielen bieden door hun vernuftige ontwerp installatiegemak en leveren daarmee een flinke tijdsbesparing op.

Mooi staaltje techniek

De ventielen van de Luna serie zijn geschikt voor montage in plafonds en muren. Door de instelring en de geïntegreerde rubberen afdichting is de luchtdichte bevestiging van het ventiel eenvoudig en is er geen gereedschap nodig voor montage. Het afvoerventiel heeft maar liefst 75 instelposities waarmee de luchthoeveelheid zeer nauwkeurig kan worden aangepast. De instelpositie kan goed worden afgelezen op de binnenste ring en kan tijdens de inbedrijfstelling worden geregistreerd op het ventiel zelf. Hierdoor kun je bij gelijke installaties snel inregelen.

Voordelen

Veilige montage: de vergrendeling voor de ingestelde luchtstroom voorkomt dat de instellingen per ongeluk worden gewijzigd, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken.

Uniek design: met de onveranderde instelhoogte van 30 mm passen deze ventielen perfect in ieder interieur.

Snelle montage: dankzij de eenvoudige montage kan het ventiel gemakkelijk, snel en zonder gereedschap worden geïnstalleerd.