Slimme Itho Daalderop noviteiten op VSK 2018

Geplaatst op 01 december 2017 door Redactie

Itho Daalderop presenteert op stand 8.E055 op de VSK 2018 haar laatste innovaties op het gebied van energiezuinige, comfortabele en gezonde binnenklimaatsystemen.

De belangrijkste zijn de HP-S en WPU G5 warmtepompen, de Green Energy Smartboiler, de CAS 3 Connect dakventilator en Spider Safety. De nadruk in de branche ligt steeds meer op slimme, zelflerende producten en systemen voor nog meer comfort, efficiëntie, energiebesparing en rendement. Monitoring en bediening op afstand via een app spelen daarbij een steeds grotere rol. Om de stap naar duurzaamheid te verlagen voor de installateur, verleent Itho Daalderop per 1 januari 2018 maar liefst 7 jaar garantie op haar totale assortiment.

Warmtepompen HP-S en WPU G5

De vijfde generatie water/water warmtepomp WPU G5 is de energiezuinigste in de markt. De WPU G5-serie onderscheidt zich met schoon water als bron, een 2-in-1 condensorprincipe, standaard een gelijkstroompomp en een uiterst geïsoleerd voorraadvat dat samen met de warmtepomp in een compacte kast wordt toegepast. Vergeleken met conventionele water/water warmtepompen zijn de rendementen op ruimteverwarming 12% en op tapwaterbereiding 25% hoger.

De HP-S is een compleet concept voor duurzaam verwarmen én koelen en bereiden van warm tapwater. De HP-S bestaat uit een binnen- en buitendeel. De warmtepomp presteert het beste met een lagetemperatuurverwarmingssysteem (LTV), zoals vloerverwarming. Beide pompen kunnen bestuurd worden met afstandsbediening en de Spider App voor de slimme thermostaat. De HP-S is uitermate geschikt om zelfstandig te verwarmen, het warm tapwater te bereiden en te koelen. Er kan een keuze gemaakt worden uit all electric of een hybride opstelling.

(Green Energy) Smartboiler

De zelflerende (Green Energy) Smartboiler kan naar behoefte opwarmen. De boiler leert op basis van het verbruikspatroon van de eindgebruiker en past het opwarmen daaropaan. Dit is veel energiezuiniger, omdat het verwarmen wordt uitgesteld en hierdoor minder warmte en energie verloren gaat. Door de lagere watertemperatuur worden stilstandsverliezen geminimaliseerd. Deze besparing kan oplopen tot 10% per jaar bij de normale Smartboiler en tot 12% bij een Green Energy Smartboiler met app functionaliteit.

De Green Energy Smartboiler is nog energiezuiniger. Hij gebruikt de overcapaciteit aan duurzame energie op het net om tussentijds te verwarmen. Daarnaast is het energieverbruik online met een app te monitoren. Hierdoor kan de gebruiker bespaartips ontvangen en over diverse andere functionaliteiten beschikken (zoals in-/uitschakelen op afstand, timer instellen en storingsmelding). De Green Energy Smartboiler bespaart hiermee tot 12% extra in vergelijking met een normale elektrische boiler.

CAS 3 Connect dakventilator

De Itho Daalderop CAS 3 Connect is de eerste dakventilator die rechtstreeks met de cloud verbonden kan worden. Hierdoor wordt hij op efficiënte wijze door slechts één persoon ingeregeld en inbedrijf gesteld. De CAS 3 Connect kan op afstand gecontroleerd en gemonitord worden en op afstand uitgezet worden bij calamiteiten. De installateur kan direct de meting uitlezen en de instellingen aanpassen en hij krijgt pro-actief storings- en servicemeldingen. Ook kan de locatie vastgelegd worden zodat men weet welke dakventilatoren op een dak geserviced moet worden. Via Google Maps wordt de installateur dan gemakkelijk naar de juiste dakventilator geleid. Bij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan het een op een kunnen vervangen van ventilatoren. Zo is bijvoorbeeld de voetmaat hetzelfde als bestaande dakventilatoren.

Spider Safety

De slimme Spider klimaatthermostaat heeft een uitbreiding gekregen in de vorm van Spider Safety sensoren voor een optimale beveiliging. De serie bestaat uit een rookmelder, CO-detector, multisensor, watersensor en raam/deurcontact. Alle sensoren zijn eenvoudig draadloos te koppelen aan de thermostaat en via de Spider Safety App op smartphone of tablet. Met Spider kan ook multizonering worden gerealiseerd en daarmee is het het breedste en prijstechnisch interessantste slimme platform in de markt.

Stand- en beursinfo

Itho Daalderop is te vinden op stand 8.E055. VSK, de belangrijkste vakbeurs voor de
installatiebranche, vindt plaats van 6 tot en met 9 februari 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Meer info op www.vsk.nl.

Itho Daalderop: comfort én energiebesparing

Itho Daalderop ontwikkelt, fabriceert en verkoopt verwarming, tapwater, ventilatie en regeltechnische oplossingen. Onze missie is om met innovatieve producten en systemen een bijdrage te leveren aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. We streven er elke dag naar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven.