Slimme gebouwen: dit is hoe de realiteit van nu werkt

Geplaatst op 13 oktober 2023 door Redactie

In de wereld van slimme gebouwen vervaagt de grens tussen wat ooit ‘de toekomst’ leek te zijn en wat vandaag werkelijkheid is. Technologische vooruitgang brengt de belofte van morgen al vandaag binnen handbereik. Zo is een slim gebouw met efficiënte, duurzame en comfortabele ruimtes geen toekomstdroom meer, maar een tastbare realiteit van nu. ABB biedt concrete oplossingen voor de gebouwen van vandaag en morgen.

Slim besparen terwijl iedereen op kantoor is?
Neem nu de eerste stap

Hoe kan ik de hoge energie- en operationele kosten in mijn hotel verlagen? Hoe zorg ik dat we met ons kantoorpand de milieu-impact verminderen en bijdragen aan duurzaamheid? Hoe zorg ik dat in mijn schoolgebouw de onderhoudsbehoeften beter voorspeld kunnen worden? ABB biedt concrete oplossingen voor de gebouwen van vandaag en morgen. Van hoogwaardige installatieproducten tot complete gebouwbeheersystemen.

Ontdek ABB’s slimme oplossingen voor kantoren, hotels & resorts, scholen, hogescholen & universiteiten.

Hoe verlaag ik de hoge energie- en operationele kosten in mijn hotel?
Neem nu de eerste stap

Het slimme kantoor


In het slimme kantoor staan duurzaamheid en comfort centraal. Een smart office is helemaal afgestemd op de behoeften van de gebruikers, met automatische klimaatregeling en slimme verlichting en laadpleinen voor elektrisch vervoer. Het gebouw is zo flexibel, dat het in de toekomst gemakkelijk van functie kan veranderen als daar behoefte aan is.

Het slimme hotel en resort

In een smart hotel komen technologie en comfort samen. Van klimaatbeheersing en veiligheid tot sfeer en beleving: de hotelwereld profiteert maximaal van hoogwaardige, intuïtieve technologie.

De slimme school, hogeschool en universiteit

Op de smart campus van morgen staan leren en technologie centraal. Slimme oplossingen zorgen voor een optimaal binnenklimaat, terwijl de (energie)kosten beheersbaar blijven.

ABB heeft een uitgebreid portfolio voor de entree/receptie, de werkplek/hotelkamer, het laadplein en de technische ruimte. Nieuwsgierig geworden? Creëer nu zelf uw slimme gebouw met de interactieve tool.