Slimme elektrische boiler voor elke toepassing

Geplaatst op 28 december 2020 door Redactie

TTulpe, bekend van propaan- en aardgasgeisers, heeft de nieuwe serie Smart Master elektrische boilers geïntroduceerd. „Deze boilers zijn heel breed inzetbaar”, vertelt Martijn Bonnema, bedrijfsleider bij KIIP. „Ze zijn voor iedere toepassing geschikt zoals voor recreatief gebruik in chalets, in woningen en zijn er zelfs voor industrieel gebruik. Door het dubbele-tank-principe hebben ze een beperkte inbouwdiepte. Traditioneel is een boilervat rond. Hier zitten de vaten naast elkaar. Bij de boiler van 50 liter bijvoorbeeld, zitten 2 vaten van 25 liter naast elkaar. Hierdoor is de boiler platter en heeft deze ook nog eens een leuk design.”

„De nieuwe slimme elektrische boilers uit de serie Smart Master zijn door TTulpe doorontwikkeld”, vertelt Sándor Körössy, CEO TTulpe. „We weten waar de markt om vraagt, vandaar deze doorontwikkeling. Het is van deze tijd om boilers slim te maken. Dit resulteert in minder energieverbruik en meer comfort. En daar is vraag naar.” De nieuwe serie bestaat uit platte boilers met een inhoud van 30, 50, 60, 80 of 100 liter.

Verticaal en horizontaal

„Voorheen waren er voornamelijk verticale boilers”, legt Körössy uit. „Later kwamen er ook horizontale uitvoeringen. Maar daar had je dan wel een apart type voor nodig. De boilers van de nieuwe serie Smart Master zijn zowel horizontaal als verticaal toepasbaar, zonder hier iets in aan te hoeven passen. Veel van deze boilers worden door hun geringe diepte toegepast in woningen waar de ruimte beperkt is, zoals tijdelijke woningen als containerwoningen, maar ook in studentenhuizen en tiny houses.”

„Het is van deze tijd om boilers slim te maken. Dit resulteert in minder energieverbruik en meer comfort.”

„Vanuit KIIP hebben we veel ervaring met de verkoop van boilers, geeft Bonnema aan. „De vraag naar elektrische boilers is groeiende. Zeker dit jaar. Ik weet niet of dat met corona te maken heeft. Vanuit de bouw is er zeker meer vraag. Ik las dat het aantal verbouwingen met 75 procent is gestegen. Verder groeit de markt naar elektrische boilers door de afnemende vraag naar gas. Er komen meer zonnepanelen. Veel mensen gaan tegenwoordig investeren om op een elektrische manier warm water te genereren.”

Smart-functie

De 30 en 50 liter boilers hebben een smart-functie. “Ze houden zelf bij op welke momenten van de dag warm water gevraagd wordt”, vertelt Körössy. „De boilers zijn zelflerend. Met de smart-modus wordt het gebruik van warm water van de boiler bewaakt. De boiler bereidt zich op deze manier voor op de volgende cyclus van 7 dagen van warm watergebruik. Op het moment dat er geen warm water gevraagd wordt, wordt het water op een minimum temperatuur gehouden. Dit geeft een aanzienlijke energiebesparing met maximaal comfort.

„Het voordeel is dat ze razendsnel water kunnen opwarmen als dat nodig is.”

De boilers van 60 tot en met 100 liter zijn uitgebreider qua functies. Ze hebben ook een zelflerende smartmodus, maar de functies kunnen ook door de gebruiker zelf ingesteld worden. Verder hebben deze grotere boilers een antilegionella- en antivorstprogramma.” De boiler is eenvoudig te bedienen dankzij het gebruiksvriendelijke display. Verder is de boiler te verwarmen met één verwarmingselement (eco-modus) of met twee verwarmingselementen. Ook kan de TTulpe Smart Master bediend worden met een tijdschakelaar. De boiler onthoudt de laatste instelling na een stroomonderbreking. Bij de modellen 60 tot en met 100 liter kan dit via het display worden ingesteld en is een externe tijdschakelaar niet nodig.

Razendsnel opwarmen

„De Smart Master boilers van 60 tot en met 100 liter hebben een maximaal vermogen van 3,3 kW”, laat Bonnema weten. „Het voordeel is dat ze razendsnel water kunnen opwarmen als dat nodig is. De 60 liter boiler bijvoorbeeld levert in 45 minuten warm water. Dat is 30 procent sneller dan een vergelijkbare boiler.” Alle modellen hebben energielabel B.

Hard water

Alle boilers zijn uitgerust met extra grote anodes en geëmailleerde verwarmingselementen. Een speciale keramische coating van zowel de tanks als de warmte-elementen zorgt voor een zeer lange levensduur.

„Er zitten twee muurankers bij voor de bevestiging. Het is een kwestie van de waterleidingen aansluiten, de stekker in het stopcontact en de boiler doet het.”

„Het voordeel is dat ze geschikt zijn voor plekken met hard water”, aldus Körössy. „De hardheid van het water verschilt nogal, afhankelijk van waar je woont in Nederland. Met deze boiler maakt dat geen verschil meer. Hij kan heel goed tegen hard water.”

Eenvoudig te monteren

De Smart Masters zijn relatief eenvoudig te monteren. „Het is een kwestie van de waterleidingen aansluiten, de stekker in het stopcontact en de boiler doet het. Iedere installateur kan deze boiler installeren. Maar een beetje handige particulier kan het ook zelf.”

Kwaliteit

„TTulpe gaat voor kwalitatief hoogwaardige warmwaterproducten”, aldus Körössy. „Er zijn veel aanbieders op de markt. We onderscheiden ons door A-merken te leveren voor het hogere segment, maar wel voor een concurrerende prijs.” De boilers worden op een milieuvriendelijke manier, grotendeels in Europa geproduceerd.


Reacties

donckels

23 november 2022 om 12.02 uur

geeft de ttulpe smart master platte 50l droge of natte weerstant

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement