Slim, snel en eenvoudig!

Geplaatst op 19 juli 2017 door Redactie

Meerlagenbuissystemen en fittingen: te vinden bij diverse fabrikanten en aanbieders maar slechts een enkele waarbij de kwaliteit de boventoon voert en waarbij innovatieve oplossingen steeds meer hun weg naar de markt vinden. Ke Kelit is zo’n fabrikant. Een gerenommeerd familiebedrijf, met de hoofdvestiging in Linz. Marktleider in Oostenrijk en wereldwijd leverend, van West Europa tot het Midden Oosten, van Azië tot in Nieuw Zeeland. Met kwalitatief hoogstaande producten en een compleet pakket.

Björn van den Bogaard, Business Development Director bij Ke Kelit tijdens een bedrijfsbezoek in Linz: “Kijk, je kunt tien keer vertellen hoe goed een leidingsysteem of een koppeling is maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat een en ander zich in de praktijk bewijst. De opdrachtgever en de installateur moeten na oplevering tevreden zijn. Over de geleverde producten en diensten, zoals advies en berekeningen. Dat is de beste reclame die je kan hebben.” Marc Leusen, directeur VTE Ede, sluit zich daar graag bij aan. Dat VTE en Ke Kelit elkaar hebben gevonden is niet zo vreemd. “Net als bij Ke Kelit staan wij voor datgene wat we beloven. No nonsens en altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden die voor de klant een beter rendement oplevert. Een versterking voor beide partijen.”

‘Probeer eens een paar woningen’

Als het gaat om fittingen zien we dat het overgrote deel nog steeds bestaat uit persfittingen. Op zich niets mis mee, maar het gebruik van de zogeheten Push fitting wint steeds meer terrein en dat is heel begrijpelijk. “Het gaat mondjesmaat en dat is jammer aangezien er op diverse fronten veel winst valt te behalen. Het werken met een Push fitting, zoals bijvoorbeeld de Kelox Protec Push fitting van Ke Kelit levert tijdwinst op omdat er veel sneller gewerkt kan worden, is veilig en misschien wel het allerbelangrijkste: je kan het niet fout doen, het kan maar op één manier. Past het niet, dan is er niet goed gekalibreerd.

“De opdrachtgever en de installateur moeten na oplevering tevreden zijn. Over de geleverde producten en diensten, zoals advies en berekeningen. Dat is de beste reclame die je kan hebben.”

Als er niet gekalibreerd is, blokkeert de gele Protector ring (uitgevonden en gepatenteerd door Ke Kelit) het insteken van de fitting. Het is een perfecte verbinding waarbij door de transparante huls precies is te zien hoever de buis in de fitting geschoven moet worden. Van binnenuit vastgeklemd en op het moment dat er druk op het systeem komt te staan zit de verbinding nog vaster. Niet meer los te krijgen. Slim, snel en eenvoudig. Feit blijft dat je er eerst een keer mee moeten hebben gewerkt. Wellicht handig om eens een paar woningen te proberen en zelf te ervaren wat de voordelen zijn.”

Het Ke Kelit kunststofleidingsysteem kent een Perssysteem van 16-75 mm en het nieuwe Push systeem gaat van 16-32 mm. De fittingen zijn uitgevoerd in PPSU en messing.