Sla het op, gebruik het of neem het mee …!

Geplaatst op 14 november 2022 door Redactie

FREE-GRID thuisbatterij voor opslaan van energie

Heb je een aantal voorzieningen getroffen zodat je minder fossiele brandstoffen hoeft te gebruiken? Wek je onder meer energie op met zonnepanelen? Maar wat doe je met de energie die je niet direct kunt gebruiken? Precies, opslaan met een batterijsysteem. Maar hoe dan?

Peter Happé, directeur van The Electronics Factory, ontwikkelde FREE-GRID. Een batterijsysteem dat inmiddels vele toepassingen kent. Bij de ontwikkelingen was ook TNO betrokken. Maar om een batterij/accu te maken heb je toch veel grondstoffen nodig die milieubelastend zijn? Ja, dat klopt maar de accu’s, waar het hier om gaat, zijn gerecyclede auto-accu’s. Accu’s van elektrische auto’s die worden hergebruikt: hoe mooi is dat!

Levenscyclus

Peter Happé: “De accu’s worden zorgvuldig geselecteerd en vervolgens uitgebreid getest op capaciteit, veiligheid en kwaliteit. Om de veiligheid van de opslag te garanderen voegen wij een Battery Management Systeem (BMS) toe. BMS wordt ook gebruikt om de batterij te besturen, zodat bijvoorbeeld bij uitbreiding van een systeem diverse componenten met elkaar kunnen communiceren. Dat is niet alleen handig maar verlengt tevens de levenscyclus van deze thuisbatterij. En dat is toch ook weer een manier om uitstoot en afval te verminderen.”

“De accu’s waar het hier om gaat zijn gerecyclede auto-accu’s. Accu’s van elektrische auto’s die worden hergebruikt: hoe mooi is dat!”

Angelo van Dam, sales manager van The Electronics Factory, vult aan: “De thuisbatterijen die wij leveren voor tal van toepassingen zijn door ons zelf ontwikkeld. Een puur Nederlands product dat inmiddels in de praktijk wel bewezen heeft dat het prima functioneert. Energie opslaan in optima forma. Een voorbeeld is de FREE-GRID Power Tower, een modulair batterijsysteem waarbij je zelf kunt bepalen met welke opslaghoeveelheid je kunt beginnen. Beginnen bijvoorbeeld met 2 kWh en uit te breiden tot 14 kWh per toren. Zo kun je energie ‘meenemen’ naar plekken waar weinig of geen stroomvoorzieningen zijn, zoals tiny houses, camper, vakantiehuis, een festival. Of, zoals een paar jaar geleden al geleverd, aan een kalverboer, die met zonnepanelen de FREE-GRID Power Tower vult en die op een andere plek inzet bij het voeren van zijn beesten. De mogelijkheden zijn enorm, maar het is uiteraard wel van belang om eerst goed in kaart te brengen wat precies nodig is. Goede afstemming is nodig. Bij die kalverboer is dat overigens goed gelukt. Hij gebruikt de thuisbatterij al een hele tijd en tot volle tevredenheid.”

Toenemende vraag

Het begon met de FREE-GRID Power Tower, maar om ook aan de toenemende vraag uit de industrie te kunnen voldoen is de range ondertussen uitgebreid met de FREE-GRID Power Box, FREE-GRID Outdoor Storage (het buiten plaatsen van een thuisbatterij), FREE-GRID Power Home (voor een grotere energieopslag).

“Een puur Nederlands product dat inmiddels in de praktijk wel bewezen heeft dat het prima functioneert. Energie opslaan in optima forma.”

Belangrijk voordeel voor zowel consument als bedrijf: minimaal risico bij stroomuitval, waarborg bedrijf continuïteit en, last but not least, je gebruikt met een thuisbatterij 100 procent groene stroom.

Beveiliging

Als het over stroom en accu’s gaat, valt het woord beveiliging onvermijdelijk en dat is niet alleen goed te begrijpen maar ook volstrekt logisch. “Teveel spanning, te weinig … zegt u het maar, dat willen we allemaal niet. Daarom zijn al onze systemen beveiligd tegen te diep ontladen, te hoog opladen, kortsluiting, te lage en te hoge celspanning en te grote temperatuurverschillen”, vertelt Angelo van Dam.

Slim

Peter Happé tot slot: “Wij zijn een Nederlands bedrijf en staan als The Electronics Factory voor maatwerk en kwaliteit. Met onze thuisbatterijen laten we zien dat het anders moet en dat het anders kan. Met FREE-GRID draait het om een slimme en efficiënte manier van opslaan van energie en hergebruik van accu’s. En op die manier het leveren van een zinvolle bijdrage aan de energietransitie.”
The Electronics Factory werkt hard aan het opzetten van een landelijk dealernetwerk.

Kijk op www.free-grid.nl voor uw dichtstbijzijnde dealer.

Tekst: Bob de Jong


Reacties

H. Vlottes

15 november 2022 om 19.06 uur

Prachtig verhaal,maar wat zijn de kosten per 10 zonnepanelen?

Jbertens

15 november 2022 om 14.33 uur

Heb 12kWh aan zonnepan met mini-omvormer zoek zsm accu..wat kost dit?

K.p.Jongens

15 november 2022 om 12.17 uur

Interessante verhandeling over thuis opslag van zonne-energie. Ben al tijden opzoek naar een consumenten oplossing Bovenstaand zou wel eens de oplossing kunnen zijn. Hoor graag van u wat de mogelijkheden zijn. Met vriendelijke groet, K.p. Jongens 0651083375

wjm slütter

15 november 2022 om 09.59 uur

wij zijn ook op zoek naar een goede op slag voor stroom,hoor graag van u groeten wilfried slütter.

André Kok

15 november 2022 om 07.55 uur

Goedemorgen, Wij zijn installateur van slimme energie oplossingen en hebben een klant die bijna naarstig op zoek is naar een thuis-batterij. Kunt u ons door aan helpen. ? Wij horen graag van u, mvg. André Kok Kok-elektra Nibbixwoud. 06-20352236.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement