SHK ESSEN sterk design-georiënteerd platform voor sanitairexposanten

Geplaatst op 23 november 2021 door Redactie

Fabrikanten bereiken hun klanten op de beurs

SHK ESSEN wordt gehouden van van 8 tot 11 maart 2022. Voor sanitairproducenten is deze vakbeurs een van de belangrijkste platforms in Duitstalige landen om installateurs, architecten en badkamerontwerpers te bereiken. Het aanbod omvat sanitair in de hallen 7 en 8 en sanitaire installaties en watertechniek in hal 6. Een pluspunt voor de exposanten: bijna 70 procent van de bezoekers neemt in hun bedrijf beslissingen over inkoop en aanbestedingen. Meer dan de helft is ook bijzonder geïnteresseerd in het gamma producten en diensten dat door de sanitairfabrikanten wordt aangeboden. Exposanten kunnen zich aanmelden op www.shkessen.de.

Onder andere Dallmer, Duravit, Emco, Geberit, Hansgrohe, Kaldewei, Villeroy & Boch en VitrA Bad hebben hun deelname aan SHK ESSEN tot nu toe bevestigd. "Voor ons als fabrikant van innovatieve sanitaire technologie is SHK ESSEN een niet te missen evenement na drie lange jaren zonder een grote beurs. De persoonlijke uitwisseling met collega's, partners en klanten is door niets anders te vervangen", verklaart Harry Bauermeister, bedrijfsleider bij Dallmer. De exposanten worden geconfronteerd met een nieuwsgierig vakpubliek: meer dan de helft van de bezoekers komt naar Essen om zich op de hoogte te stellen van nieuwe producten en deze van dichtbij te bekijken.
"De belangstelling zal waarschijnlijk des te groter zijn omdat er een tijd lang geen grote beurzen zijn geweest", voegt Bauermeister eraan toe.

Nieuwe aanbiedingen om de sanitairsector te versterken

Naast het aanbod van de grote merkfabrikanten zal op de SHK ESSEN van volgend jaar ook het 'Treffpunkt Trinkwasser' ('Drinkwater Trefpunt') van de Federale Vereniging van Ondernemingen in de Gas- en Waterhandel - figawa in hal 6 te vinden zijn. Vooral de eisen aan de voorziening van veilig drinkwater zijn de laatste jaren sterk toegenomen. Daarom behoren technologieën en diensten ter waarborging van de hygiëne en de continuïteit van de voorziening, naast talrijke andere aspecten, tot de onderwerpen op het forum van specialisten. Het Trefpunt Drinkwater is een onderdeel van het 6e Duitse Binnenhygiëneforum van de branchevereniging SHK NRW, die ook de conceptsponsor van SHK ESSEN is.

Volker Meyer, Managing Director van figawa, legt uit: "SHK ESSEN is de perfecte ontmoetingsplaats voor de industrie om samen met onze leden en partners het belangrijke toekomstige thema 'drinkwater' te presenteren en eindelijk weer eens live te bespreken binnen de SHK-sector. Wij verheugen ons op boeiende discussies en persoonlijke uitwisselingen". Als samenwerkingspartner van SHK ESSEN bundelt en vertegenwoordigt figawa de technische belangen van fabrikanten en dienstverleners van gas- en watertoepassingen.

Gerichte aanbiedingen voor architecten en planners

Naast de vakmensen vormen architecten en ontwerpers een aanzienlijk deel van de bezoekers van SHK ESSEN. In de sanitaire sector bijvoorbeeld verwachten zij creatieve ontwerpmogelijkheden en oplossingen voor de wijze waarop sanitaire objecten harmonieus in de bouwstructuur kunnen worden geïntegreerd. Om een bezoek aan de beurs voor deze bezoekersgroepen nog aantrekkelijker te maken, plannen de Messe Essen en haar partners momenteel rondleidingen en een architectendag met lezingen over het thema badkamerontwerpen.

Meer informatie: https://www.shkessen.de


Reacties

M.J Dorr

25 november 2021 om 10.17 uur

Graag aandacht voor de waterstof cv ketel

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement